Μόσιαλος: Με επιφύλαξη το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ενημερώθηκε: 10/04/21 - 23:30

Επιφυλακτικός φαίνεται να είναι ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE Ηλίας Μόσιαλος, για το εάν θα πρέπει να ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ.

«Θα έλεγα να περιμένουμε, δεν είναι τώρα αυτό το βασικό» τόνισε και πρόσθεσε πως εάν το βασικό για εμάς είναι η σχέση μας με τα τεκταινόμενα της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή η θρησκευτική μας προσέγγιση, αυτή μπορεί να υπάρχει παντού. Είδαμε και τον αρχιεπίσκοπο και την πολύ σωστή δήλωση που έκανε,να πάμε να εμβολιαστούμε όλοι, αυτό είναι το πιο σημαντικό Να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τους συνανθρώπους μας» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως θα ήταν επιφυλακτικός για άνοιγμα προκειμένου να γιορτάσουμε το Πάσχα και να μετακινηθούμε στην επαρχία.» σήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Ωστόσο, όσον αναφορά τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού ο κ.Μόσιαλος θεωρεί πως ήταν κάτι που δεν θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε. «Ήταν αναπόφευκτο αυτό. Πάνω από το 80% των συμπατριωτών μας φοράνε μάσκα. Στη Βρετανία δεν φορά ούτε το 10% και μπορώ να το επιβεβαιώσω Κάτι κάνουμε καλύτερα στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε επίσης ότι σε εξωτερικούς χώρους, η πιθανότητα διασποράς είναι 18-19 φορές μικρότερη από ό,τι σε εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει ένα μικρό ρίσκο, αυτό είναι αναπόφευκτο αφού υπάρχει μία μερική χαλάρωση, αλλά δεν είναι μεγάλο όσο πολλοί πιστεύουν».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca  και στους προβληματισμούς που διακινούνται το τελευταίο διάστημα, τόνισε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες. «Η χώρα μας ορθώς ακολούθησε τη Μεγάλη Βρετανία και τα περιστατικά θρόμβωσης είναι ελάχιστα. Δεν υπάρχουν στατιστικά διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είναι λιγότερα από 100 περιστατικά σε 25 εκατ.» εμβολιασμούς»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ