Μπλακ άουτ στη Σκιάθο- Σύντομα η αποκατάσταση λέει η ΔΕΔΔΗΕ

 
Μπλακ άουτ στη Σκιάθο- Σύντομα η αποκατάσταση λέει η ΔΕΔΔΗΕ

Ενημερώθηκε: 17/08/19 - 11:59

Σκιάθος - Μπλακ άουτ: Γενικό μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση της Σκιάθου έχει γίνει από χθες Σάββατο την ώρα που στο νησί βρίσκονται πάνω από 45.000 επισκέπτες.

Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ηλίας Παπαδημητρίου μετέδωσε ότι περί τις 21:40 χθες Σάββατο (16/8), σημειώθηκε «γενικό blackout», όχι μόνο στη Χώρα αλλά σε ολόκληρο το νησί, καθώς τέθηκε εκτός λειτουργίας γραμμή που συνδέεται με το Πήλιο.

Να σημειωθεί ότι η πληρότητα των καταλυμάτων στο νησί εκτιμάται ότι φθάνει στο 100%.

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) υπόσχεται ότι σε «σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη βλάβη» στη Σκιάθο.

Ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν τέτοια προβλήματα στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου και αναρωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες μετά την ζημιά που υπέστησαν. Το μόνο παρήγορο ήταν ότι η ζημιά σημειώθηκε στην πλευρά του Πηλίου και όχι προς τις Κουκουναριές, οπότε και το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο, αλλά και το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί».