Μπουζουκτζίδικο ήταν τελικά το συνεργείο ΙΧ που τραγουδούσε ο Τερλέγκας

 
Μπουζουκτζίδικο ήταν τελικά το συνεργείο ΙΧ που τραγουδούσε ο Τερλέγκας

Ενημερώθηκε: 27/07/16 - 00:23

Εξαιρετικά ευρηματικοί γίνονται οι επιχειρηματίες που προσπαθούν να φοροδιαφύγουν. Μια τέτοια περίπτωση είναι ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Χαλκίδα που ως "βιτρινα" της επιχείρησης εμφανιζόταν ένα... συνεργείο αυτοκινήτων, με επέκταση δραστηριότητας ως κέντρο διασκέδασης!

Σε αυτό υπήρχε συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών από την Αθήνα, ανάμεσα τους και ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας. Η αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής έγινε στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων, που διενεργούνται από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε όλη τη χώρα.

Κοινό συνεργείο της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και της Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησε χθες, Δευτέρα, 25 Ιουλίου, προληπτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις της Χαλκίδας. Οι έλεγχοι αφορούσαν σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, με αφορμή και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής. Από αυτούς, προέκυψαν παραβάσεις - και μάλιστα σοβαρές - σε 2 στις 3 επιχειρήσεις (ποσοστό 66,67%), ενώ διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 301 περιπτώσεις.

Οι εφοριακοί που έκαναν τον έλεγχο πήγαν στο νυχτερινό κέντρο-συνεργείο αυτοκινήτων όπου ανακάλυψαν την υπόθεση. Η εκδήλωση γινόταν στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ. Ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν περί τα 900 – 1000 άτομα. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 269 φορολογικών στοιχείων, που αφορούσαν σε σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και σε καλάθια με λουλούδια.

Πέραν αυτού, ζητήθηκαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπευθύνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντου του ΣΔΟΕ σε κέντρα στην Χαλκίδα-Σωρεία παραβάσεων