Νέα Ιωνία: «Λαοθάλασσα» για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη (ΦΩΤΟ)

 
Νέα Ιωνία: «Λαοθάλασσα» για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 07/11/17 - 16:04

Νέα Ιωνία: Εκατοντάδες χριστιανοί έσπευσαν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη, σχηματίζοντας ουρές στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία.

Οι πιστοί έσπευσαν προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου «το μοναδικό κειμήλιο από την επίγειο ζωή της Παναγίας».

Το ιερό κειμήλιο έφερε στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ μετά την αθωώσή του για τις «ιερές» ανταλλαγές καθώς το εν λόγω κειμήλιο φυλάσσεται στη συγκεκριμένη Μονή του Αγίου Όρους. Ο κ. Εφραίμ, μάλιστα, τέλεσε την Δευτέρα και Αγρυπνία.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στον ναό των Αγίων Αναργύρων μέχρι τις 13 Νοεμβρίου και, όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας «καθημερινώς θα τελείται η Θεία Λειτουργία, Ιερές Παρακλήσεις, Εσπερινός και κάθε βράδυ Ιερά Αγρυπνία».

m

Σε άλλη ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας τονίζει ότι «στα πλαίσια της απολύτου ξεκάθαρης και διαφανούς διαδικασίας των οικονομικών εσόδων που αναμένεται να προκύψουν από την έλευση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας καθιστά δημοσίως γνωστό ότι τα έσοδα αυτά θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τις άμεσες και έκτακτες οικονομικές ανάγκες και συγκεκριμένα για την κατασκευή, θεμελίωση και οργάνωση των νέων Παιδικών Κατασκηνώσεων, που προσφάτως απέκτησε νομίμως στην περιοχή της Μαλακάσας, με σκοπό την προσφορά αγάπης, διακονίας και κατήχησης προς τα παιδιά και τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας».

Για το λόγο αυτό συστάθηκε Επιτροπή Διαχείρισης Οικονομικών με πρόεδρο τον Μητροπολίτη Γαβριήλ «ώστε να καταρριφθεί κάθε αμφιβολία, υπόνοια ή και υποψία όσον αφορά στην διαχείριση των εσόδων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιστοί στο Αγρίνιο προσκύνησαν ένα κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος (ΦΩΤΟ+BINTEO)