Ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η στιγμή που το τουρκικό λιμενικό παρεμποδίζει το ελληνικό σκάφος στην Χίο

Στη δημοσιότητα το βίντεο της νέας τουρκικής πρόκλησης στη Χίο, όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμπόδισε την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης(ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 04/04/18 - 21:22

Στη δημοσιότητα ήρθε το βίντεο της νέας τουρκικής πρόκλησης με τους άντρες του Λιμενικού όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμπόδισε την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στα ανοιχτά της Χίου.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο, ακούγονται οι φωνές μεταναστών, οι οποίοι έζησαν στιγμές τρόμου, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι Τούρκοι είχαν νωρίτερα αφήσει τη βάρκα με τους μετανάστες να περάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια ήρθαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να προκαλέσουν κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς στην περιοχή της διάσωσης!

Νέα τουρκική πρόκληση! «Μπλόκαραν» επιχείρηση διάσωσης στη Χίο!

Δείτε το βίντεο από το live news του Epsilon:

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Νέες προκλήσεις Γιλντιρίμ « Η Ελλάδα είναι τόσο μικρή που δεν χρειάζεται να δίνουμε σημασία»

 

Στη λέμβο βρίσκονταν 40 άνθρωποι. Όταν η βάρκα με τους μετανάστες μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής μπήκε στα ελληνικά νερά και άρχισε τις επικίνδυνες και απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Χίου!

Για αρκετή ώρα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα. Και μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με την… αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει!

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Έλληνες λιμενικοί κατάφεραν να αποτρέψουν ένα νέο θερμό επεισόδιο, αλλά και να περισυλλέξουν ασφαλώς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη βάσκα και να τους μεταφέρουν ασφαλώς στο λιμάνι της Χίου.