Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα

 
Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα

Ενημερώθηκε: 01/05/17 - 08:57

Πρωτομαγιά: Με δυσκολία θα γίνει η μετακίνηση των πολιτών σήμερα στην Αθήνα λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν στους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

 ΓΣΕΕ

Γενική απεργία για αύριο Πρωτομαγιά προκήρυξε η και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων.

Σχολιάζοντας την τροπολογία που μετατρέπει την πρωτομαγιάτικη απεργία σε υποχρεωτική αργία η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι επιχειρείται να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων η ταξικότητα αυτής της ημέρας.

«Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς υποστήριζαν ίσως , γιατί δεν... κυβερνούσαν».

ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει και η , τονίζοντας πως το φετινό μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες και ότι: «αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα».

ΠΑΜΕ

Το , με τη σειρά του, καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικανικη πρεσβεία.

Τέλος, στο Μουσείο θα συναντηθεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν και νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου. Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στην απεργία δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της Απεργίας θα επανακαθοριστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΙΡΟΣ 1/5/2017: Αίθριος καιρός με τοπικέ βροχές στην Κρήτη

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Το μεσημέρι η συνάντηση θεσμών – κυβέρνησης για να καθαρογραφούν τα μέτρα