Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Πεντάγωνο - Τι γίνεται με το Oruc Reis;

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Πεντάγωνο - Τι γίνεται με το Oruc Reis;
Ενημερώθηκε: 11/08/20 - 23:45

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Πεντάγωνο, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Εκτιμήθηκαν τα δεδομένα των τελευταίων ημερών από την πολτική και στρατιωτική ηγεσία.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι νεότερο, όσον αφορά τις εξελίξεις. Το Oruc Reis βρίσκεται στην ελληνικη υφαλοκρηπίδα, έχοντας αλλάξει ωστόσο πορεία. Είναι μάλλον σαφείς οι προθέσεις της Τουρκίας. Φαίνεται να θέλει να επιφέρει εκνευρισμό στην Ελλάδα, προκειμένου να την οδηγήσει σε κάποιο λάθος, κάποια βεβιασμένη κίνηση. Και εκεί να διαπραγματευτεί, έχοντας το πάνω χέρι και να κερδίσει έτσι ότι καλύτερο μπορεί.

Αυτή της η επιδίωξη, αυξάνεται έπειτα και από τη συμφωνία Αθήνας - Καΐρου. Η Τουρκία θεωρεί ότι η τουρκική υφαλοκρηπίδα φτάνει στα όρια Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου και Κρήτης. Ακριβώς δηλαδή έξω από τα χωρικά ύδατα 6 μιλίων των ελληνικών νησιών. 

Που κινείται το Oruc Reis

Κατευθύνεται νοτιοανατολικά και αυτό ίσως είναι δείγμα ενδεχόμενης αποκλιμάκωσης της κατάστασης. Ωστόσο, οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό είναι σε επιφυλακή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άδειες έχουν ανακληθεί και ότι δεν θα εγκριθούν καινούργιες, για παν ενδεχόμενο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ