Δεν θα υπάρξει απολογητικό υπόμνημα από πλευρά της Αλγερινής μητέρας, η οποία πρωταγωνιστεί στην υπόθεση του θανάτου της 3χρονης στο Παλαιό Φάληρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 32χρονη μάνα του κοριτσιού αρνήθηκε ότι δολοφόνησε στο παιδί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να οριστεί τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά της Αλγερινής μάνας.
«Θα καταθέσουμε τα σχετικά αιτήματά μας χωρίς απολογητικό υπόμνημα. Είναι διατεθειμένη να βοηθήσει τις αρχές», δήλωσε η δικηγόρος της κυρία Βαρελά.
Η γυναίκα κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή και επιμένει πως δεν ευθύνεται για τον χαμό του παιδιού της.
Τι δήλωσε η συνήγορος
Όπως δήλωσε η εκ των συνηγόρων της 32χρονης, Εβίτα Βαρελά η 32χρονη «δεν αποδέχεται την εκδοχή ανθρωποκτονίας». Η ίδια τονίζει ότι η εντολέας της, που δεν μιλά Ελληνικά, δεν γνώριζε τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν έως ότου η ίδια της εξήγησε στην γαλλική γλώσσα όσα τις καταλογίζονται και την βαρύτητα των πράξεων που της απέδωσε η Εισαγγελία.
Η 32χρονη, σύμφωνα με την συνήγορο της, ξέσπασε σε λυγμούς όταν κατάλαβε ότι το κατηγορητήριο δέχεται πως είναι η δολοφόνος του κοριτσιού, καθώς και ότι οι αρχές θεωρούν ότι κακοποιούσε το παιδί. «Ξέσπασε σε λυγμούς, δεν μπορούσε να μιλήσει, είναι συντετριμμένη», είπε η συνήγορος.
Η υπεράσπιση αναμένει ολοκληρωμένα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία εκτιμά πως θα φωτίσουν πλήρως τις συνθήκες θανάτου του παιδιού και θα ξεκαθαρίσουν αν η τρίχρονη πέθανε από πνιγμό, κάτι που δέχεται το κατηγορητήριο.
Η συνήγορος σημειώνει ότι η μητέρα είναι θύμα κακοποίησης και ότι ενώπιον του Ανακριτή θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, ενώ ήδη η υπεράσπιση αναζητεί και θα προσκομίσει στην ανάκριση στοιχεία για νοσηλείες της κατηγορουμένης εξαιτίας άγριων ξυλοδαρμών που έχει υποστεί.