Παράταση του lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι μέχρι 18 Ιανουαρίου

Παράταση του lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι μέχρι 18 Ιανουαρίου
Ενημερώθηκε: 08/01/21 - 17:57

Την παράταση του lockdown εισηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι. Η επιτροπή των οποίων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της κατά τη διάρκεια της οποίας συνεκτιμήθηκαν και τα δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους. Νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα όπου θα τεθεί και το θέμα του ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων. Σε λίγο οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εμφανίζεται να εισηγείται την παράταση του Lockdown και των μέτρων που ίσχυσαν πριν τις εορτές των Χριστουγέννων και να είναι αρνητικοί ως προς την επαναφορά του συστήματος click away στο λιανεμπόριο αλλά ως προς την επαναλειτουργία Κομμωτηρίων, Βιβλιοπωλείων και ΚΤΕ.

Η αρνητική εισήγηση αφορά στην ανάγκη εξέτασης της επίδρασης που υπήρξε στη διασπορά της πανδημίας κατά την περίοδο των εορτών μέσα από την κινητικότητα και την χαλαρότητα που επικράτησε.

Σημειώνεται ότι τη λειτουργία του click away πρότειναν οι αρμόδιοι υπουργοί, ωστόσο η κινητικότητα των εορτών φαίνεται πως προβλημάτισε ιδιαιτέρως τους ειδικούς που κρίνουν ότι δεν πρέπει να γίνει παράλληλα με το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: ert.gr