Πεδίο μάχης τα δικαστήρια της Ευελπίδων: Συμπλοκές μεταξύ Ρομά

 
"Ξέφραγο αμπέλι" τα δικαστήρια στην Ευελπίδων-Συμπλοκές Ρομά με πέτρες και σίδερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 18/01/18 - 00:06

Απίστευτα επεισόδια στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων στην οδό Ευελπίδων.

Ρομά

Παραμένει άγνωστο πώς, που βρίσκονταν μέσα για υποθέσεις τους, μπόρεσαν να περάσουν από την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων που υποτίθεται πως φυλάσσεται, καδρόνια και σίδερα.Για άγνωστο λόγο συνεπλάκησαν άγρια με ομοεθνείς τους για αρκετή ώρα, θέτοντας σε κίνδυνο πολίτες και δικηγόρους που βρίσκονταν εντός των δικαστηρίων.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η αστυνομία ήταν απούσα και ότι εμφανίστηκε μόνο όταν τα επεισόδια είχαν σχεδόν τελειώσει.

Δώρα Ζέμπερη: Ήρθαν τα ΜΑΤ για να προστατέψουν από λιντσάρισμα τον δολοφόνο! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΔΣΑ περιγράφει το περιστατικό και επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στους χώρους των Δικαστηρίων κάτι που είχε κάνει και πριν μερικές ημέρες ο πρόεδρος του ΔΣΑ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΔΣΑ:

Δικηγόροι, δικαστές και πολίτες γίναμε σήμερα το πρωί μάρτυρες σκηνών βίας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όταν ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα. Τα επεισόδια, από τα οποία κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα πολιτών, εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στον χώρο των Δικαστηρίων, χωρίς παρέμβαση της αστυνομίας η οποία ενεφανίσθη όταν σχεδόν αυτά τελείωναν.
Την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στους χώρους των Δικαστηρίων είχε επισημάνει, σε ανύποπτο χρόνο, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Βερβεσό, στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα (σε συνάντηση που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2018).
Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν ΆΜΕΣΑ μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των Δικαστηρίων. Συγκεκριμένα μέτρα έχει προτείνει ο ΔΣΑ στην τελευταία αυτή συνάντηση τα οποία και ζητάμε
να εφαρμοστούν άμεσα.

Σοκ: Άνδρας των ΜΑΤ έριξε κάτω και τραυμάτισε ηλικιωμένο στα δικαστήρια Ευελπίδων (ΦΩΤΟ)

Δείτε το βίντεο: