Πεπεισμένες οι Αρχές ότι οι ληστές στον Πειραιά είχαν χτυπήσει και το υποκατάστημα των Αμπελοκήπων

Πεπεισμένες οι Αρχές ότι οι ληστές στον Πειραιά είχαν χτυπήσει και το υποκατάστημα των Αμπελοκήπων
Ενημερώθηκε: 21/04/17 - 10:43
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Επαγγελματίες ληστές που βάζουν στο στόχαστρό τους τις θυρίδες των τραπεζών φαίνεται πως είναι οι δράστες της χθεσινής περιπετειώδους ληστείας με την πολύωρη ομηρία πελατών και υπαλλήλων σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, επί της οδού Χατζηκυριάκου 27 στον Πειραιά.

Οι Αρχές έχουν πειστεί σε μεγάλο βαθμό πως οι δράστες της χθεσινής ληστείας ήταν οι ίδιοι και στην περίπτωση υποκαταστήματος της ίδια τράπεζας, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, επί της Λ. Κηφισίας στους Αμπελοκήπους και μάλιστα, σε εκείνη την περίπτωση, επειδή δεν είχαν βρει ικανοποιητική λεία στις θυρίδες είχαν αφαιρέσει χρήματα και από τα γκισέ, ενώ πριν φύγουν είχαν πλύνει τα πάντα με χλωρίνη.

Το χρονικό της ληστείας στον Πειραιά

 

Όλα ξεκίνησαν στις δύο το μεσημέρι, όταν τέσσερις ένοπλοι με ένα μακρύκαννο όπλο και τρία πιστόλια, που φορούσαν μάσκες σιλικόνης, εισήλθαν στην τράπεζα και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους πέντε υπαλλήλους και τους τρεις πελάτες, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην τράπεζα.

Αρχικά, δύο εκ των δραστών έμειναν στο ισόγειο όπου κράτησαν ακινητοποιημένους τους έντρομους πελάτες και υπαλλήλους επί 3 ώρες! Οι άλλοι δύο κατέβηκαν στο ημιυπόγειο, όπου βρίσκονται οι τραπεζικές θυρίδες και με χρήση συσκευής οξυγόνου, παραβίασαν αρκετές από αυτές και αφού αφαίρεσαν άγνωστο ύψος χρηματικού ποσού και αντικείμενα αξίας, που μόνο οι κάτοχοί των θυρίδων γνωρίζουν, τράπηκαν σε φυγή, ενώ και σε αυτή την περίπτωση αφαίρεσαν χρήματα και από ένα γκισέ.

Οι υπάλληλοι πάτησαν το μπουτόν πανικού στις 16:49, όταν πλέον έφυγαν με τη λεία τους οι δράστες και τότε ήταν που ενημερώθηκε και η Αστυνομία για το συμβάν. Από εκείνη την ώρα η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, δίχως όμως αποτέλεσμα. Πλέον εξετάζεται καρέ-καρέ το υλικό του κλειστού κυκλώματος. Το υποκατάστημα θα παραμείνει κλειστό σήμερα για να γίνει καταμέτρηση των θυρίδων που παραβιάστηκαν και να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Σχετικά Θέματα:

Κινηματογραφική ληστεία με ομηρία σε τράπεζα στην καρδιά του Πειραιά