Φρίκη! Επιτέθηκαν στο σπίτι του μικρού Αμίρ εξαιτίας της σημαίας!

Φρίκη! Επιτέθηκαν στο σπίτι του μικρού Αμίρ εξαιτίας της σημαίας!
Ενημερώθηκε: 03/11/17 - 23:26

Οι δράστες που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αφγανού Αμίρ, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ο μικρός Αμίρ τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης, καθώς ο διευθυντής πήρε πάνω του ζήτημα, με μια μερίδα γονιών να στηρίζει την απόφασή του. 

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη.  Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Όταν πλέον δημιουργείται η απορία ως που μπορεί να φτάσει το ρατσιστικό μένος τότε αποδεικνύεται πως μια κοινωνία που θέτει αυτά τα ερωτήματα είναι ήδη άρρωστη. Αφού εξελίχθηκε σε θρίλερ με δυσάρεστη κατάληξη για τον μικρό Αμίρ, το ζήτημα της σημαίας στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, έμελλε ο μικρός από το Αφγανιστάν να ζήσει και στην Ελλάδα την βία από την οποία προσπάθησε να ξεφύγει.

«Στις 3.30 τα ξημερώματα κάποιοι άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια και έσπασαν το παράθυρο στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός . Φοβηθήκαμε πάρα πολύ και φωνάζαμε "βοήθεια, βοήθεια". Άκουσαν τις φωνές μας από την πολυκατοικία και ήρθαν να μας βοηθήσουν. Ο Αμίρ φοβήθηκε πολύ αλλά δεν είναι λόγος αυτός για να σταματήσει να πηγαίνει σχολείο. Του αρέσει το σχολείο και θα τον στηρίξουμε και εμείς ως γονείς», λένε στο protothema.gr οι γονείς του Αμίρ. 

Η μητέρα του, Αραζού Ιμέντια, αναφέρει ότι «όταν κληρώθηκε γύρισε στο σπίτι πολύ χαρούμενος και μου ανακοίνωσε ότι θα παρελάσει ως σημαιοφόρος. Μετά πήρε τηλέφωνο ένας διερμηνέας από το Ιράν που μιλούσε πολύ καλά τη μητρική μου γλώσσα και με ρώτησε εάν έχω πρόβλημα να εκκλησιαστεί. Είπα ότι δεν έχουμε κάποιο θέμα και έδωσα την έγκρισή μου το παιδί μου να δώσει το «παρών» ως σημαιοφόρος». Η χαρά του Αμίρ όμως δεν κράτησε πολύ και η μητέρα του κάλεσε τον διερμηνέα και ζήτησε εξηγήσεις: «Μου είπε ότι ο δάσκαλος είπε ότι δεν γίνεται ο Αμίρ να είναι σημαιοφόρος γιατί είναι μουσουλμάνος και γιατί ο πατέρας του δεν είναι στην Ελλάδα για να δώσει την έγκρισή του (ζει στη Γερμανία από το 2015 και η οικογένεια έχει κινήσει τις διαδικασίες επανένωσης)».

Μιλώντας στο «Έθνος», ο μικρός Αμίρ, που όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει οδοντίατρος και το αγαπημένο του μάθημα είναι η ελληνική γλώσσα, σημειώνει: «Στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι έγινε άλλη κλήρωση και δεν πήρα τη σημαία. Ένιωσα όμορφα που διακρίθηκα, ωστόσο δεν με στεναχωρεί πια».

«Στο σχολείο μου περνάω τέλεια και το θέμα αυτό δεν το έχουμε συζητήσει ούτε με συμμαθητές ούτε με δασκάλους. Με όλα τα παιδιά κάνω παρέα, αλλά ο καλύτερός μου φίλος είναι ο Γιάννης…», προσθέτει ο 11χρονος, που έφτασε στη Λέσβο μαζί με τη μητέρα και τα δυο του μικρότερα αδέλφια του πέρυσι τον Απρίλιο.

Τόσο η μητέρα του όσο και ο Αμίρ, επεσήμαναν στην εφημερίδα, ότι δεν είχαν ποτέ κάποιο θέμα στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γονείς και εκπαιδευτικοί βοήθησαν την οικογένεια, αγοράζοντας τα ρούχα της παρέλασης του 11χρονου.

https://youtu.be/8LtphAUDDeQ

Επιτέθηκαν στο σπίτι του Αμίρ για την σημαία

Καμίνης: Η επίθεση χαλυβδώνει την αποφασιστικότητά μας απέναντι στις φασιστικές πρακτικές

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, ζητεί από τις αρχές την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και δηλώνει την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής για μια ανοιχτή Αθήνα, που με τους πολίτες της και σε συνεργασία με τους δήμους όλης της χώρας, θέτουν στο περιθώριο, ακραίες, μισαλλόδοξες, ξενόφοβες και ρατσιστικές πρακτικές. 

«Φασίζουσες τακτικές, που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά χαλυβδώνουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και η κοινωνική ένταξής τους», αναφέρει. 

Η οικογένεια των Αφγανών προσφύγων ζήτησε σήμερα το πρωί από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.

Επιτέθηκαν στο σπίτι του Αμίρ για την σημαία