Πήγαν νύχτα σε ελαιώνα ιδιοκτησίας άλλου, μάζεψαν τις ελιές και έβγαλαν 700 κιλά λάδι

Πήγαν νύχτα σε ελαιώνα ιδιοκτησίας άλλου, μάζεψαν τις ελιές και έβγαλαν 700 κιλά λάδι
Ενημερώθηκε: 07/12/16 - 16:57

Εξιχνιάστηκε μία μάλλον ασυνήθιστη κλοπή από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας και συγκεκριμένα η κλοπή των καρπών ενός ολόκληρου Ελαιώνα...

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο αδερφών από την Αλβανία, ηλικίας 30 και 39 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει διαπιστωθεί ότι τα δύο αδέρφια ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν μέσα σε ένα βράδυ (27 προς 28 Νοεμβρίου του 2016) από ελαιώνα ιδιοκτησίας άλλου σε περιοχή των Σερρών, μεγάλη ποσότητα καρπού, την οποία μεταποίησαν σε λάδι σε ελαιοτριβείο της περιοχής.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σπίτια τους καθώς και στο προαναφερόμενο ελαιοτριβείο παρουσία Δικαστικού Λειτουργού εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 47 δοχεία που περιείχαν 691,5 κιλά βιολογικού ελαιολάδου, καθώς και αντικείμενα που χρησιμοποίησαν για το μάζεμα της ελιάς.

Τα κατασχεθέντα δοχεία ελαιολάδου αποδόθηκαν στον 47χρονο ιδιοκτήτη, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του η συνολική ζημιά που υπέστη ανέρχεται στις 10.000 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών.