ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας σήμερα 11-3 για τους εργαζομενους στην Πρόνοια

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας σήμερα 11-3 για τους εργαζομενους στην Πρόνοια
Ενημερώθηκε: 12/07/18 - 09:31

Η μισθοδοσία και η εργασία εκατόν πενήντα επικουρικών εργαζομένων στις Προνοιακές Μονάδες βρίσκονται στον «αέρα», καθώς υπερέβησαν το 24μηνο εργασίας με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως και στα δημόσια νοσοκομεία, τις θεωρεί άκυρες.

Τα παραπάνω καταδεικνύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και καλεί σε μαζική πανελλαδική συμμετοχή στη στάση εργασίας σήμερα από τις 11 π.μ. ώς τις 3 μ.μ. και στη συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 150 επικουρικοί εργαζόμενοι στην πρόνοια είναι το ίδιο με εκείνο που αντιμετωπίζουν περίπου 2.000 γιατροί και λοιπό επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Σημειώνεται ότι οι επικουρικοί εργαζόμενοι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι υπουργοί Υγείας προχώρησαν σε νομοθετική ρύθμιση η οποία ούτε μετατρέπει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου ούτε προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση (κλειστή προκήρυξη) στον επικείμενο διαγωνισμό, οδηγώντας σχεδόν όλους σε απόλυση.

Η Ομοσπονδία στέκεται στην τραγική υποστελέχωση στις Μονάδες Πρόνοιας: Στα 8 χρόνια των Μνημονίων οι εργαζόμενοι μειώθηκαν στο μισό - συγκεκριμένα 2.600 άνθρωποι - και επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά 1.500 ανθρώπους, σημειώνει. Σήμερα θα επιδιώξει συνάντηση με την αν. υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στην Πρόνοια.