Ποινή φυλάκισης 23 μηνών με 3ετή αναστολή στον Γ. Κουρτάκη, αθώος ο Π. Τζένος

Ποινή φυλάκισης 23 μηνών με 3ετή αναστολή στον Γ. Κουρτάκη, αθώος ο Π. Τζένος
Ενημερώθηκε: 03/02/17 - 08:25

Ποινή φυλάκισης 23 μηνών κατά συγχώνευση με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη, ενώ έκρινε αθώο τον συγκατηγορούμενό του Παναγιώτη Τζένο, μετά από πολύωρη διαδικασία με αφορμή μήνυση του υπουργού 'Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ισχυρισμοί του κ. Κουρτάκη, υπευθύνου του ομίλου "Παραπολιτικά", σε βάρος του μηνυτή χαρακτηρίζονται ως εξύβριση, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό, ενώ όσα αφορούν ισχυρισμούς του για τα ανήλικα τέκνα του υπουργού ως συκοφαντική δυσφήμιση.

Έτσι στον δημοσιογράφο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών για την εξύβριση και 10 μηνών για κάθε παθόντα για τη συκοφαντική δυσφήμιση. Κατά συγχώνευση, η ποινή σε βάρος του προσδιορίζεται στους 23 μήνες φυλάκιση.

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος, που αθωώθηκε από το δικαστήριο, ανέφερε πως η απόφαση σε βάρος του συναδέλφου του είναι άδικη και πως πρόκειται να την εφεσιβάλλουν.

Π. Καμμένος: "Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια"

"Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια", ανέφερε σε δήλωσή του μετά την απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου που καταδίκασε τον επικεφαλής των "Παραπολιτικών" Γιάννη Κουρτάκη ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Εξερχόμενος από την δικαστική αίθουσα, ο υπουργός ανέφερε: "Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη και τους συνηγόρους μου διότι μετά από μια πολύωρη διαδικασία καταδίκασε τον κοινό συκοφάντη Γιάννη Κουρτάκη. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως σαρανταπεντάρια στη ζωή του τόπου".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γκάμπριελ κατά Σόιμπλε για την Ελλάδα

ΚΑΙΡΟΣ 3/2/2017: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Την ενοχή Κουρτάκη και την απαλλαγή Τζένου πρότεινε ο εισαγγελέας