Ποινικές διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για δάνεια στον «Πήγασο»

Άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων για απιστία σε περίπου είκοσι τραπεζικά στελέχη ζήτησε η Οικονομική Εισαγγελία
Ενημερώθηκε: 09/06/17 - 20:53

Άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων για απιστία σε περίπου είκοσι τραπεζικά στελέχη, που χορήγησαν δάνεια χωρίς επαρκείς εγγυήσεις και για ηθική αυτουργία σε απιστία σε στελέχη της εκδοτικής εταιρείας «Πήγασος», συμφερόντων του κ. Γιώργου Μπόμπολα, ζήτησε η Οικονομική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε, φέρεται να έχουν υποστεί οικονομική ζημιά, ύψους 80 εκ. ευρώ, η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας αφορά το αν είχαν δοθεί εγγυήσεις για τα δάνεια αυτά -που σήμερα ξεπερνούν τα 160 εκ. ευρώ- και αν τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά.

Κατά την έρευνα όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης των αδικημάτων, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Φώτης Μπόμπολας, καταθέτοντας πέρυσι στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, είχε παραδεχθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες έδιναν δάνεια σε εκδοτικούς ομίλους, χωρίς επαρκείς εγγυήσεις. Ενώ ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, διευθύνων σύμβουλος τότε του ΔΟΛ, είχε επίσης παραδεχθεί ότι η επιχείρηση είχε δανειοδοτηθεί με 15 εκ. ευρώ, με εγγύηση... «αέρα»!

Όλα τα σχετικά θέματα με την Πήγασος α.ε, ΕΔΩ