Πολυνομοσχέδιο: Αύξηση μέχρι και 125% στα επιδόματα των Ειδικών Μισθολογίων - Διευκολύνονται οι ομαδικές απολύσεις

 
Πολυνομοσχέδιο: Αύξηση μέχρι και 125% στα επιδόματα των Ειδικών Μισθολογίων - Διευκολύνονται οι ομαδικές απολύσεις

Ενημερώθηκε: 18/05/17 - 21:21

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή που συζητείται το πολυνομοσχέδιο- «σκούπα» της κυβέρνησης, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται έξω από το Κοινοβούλιο - ενώ σε εξέλιξη βρίκονται και επεισόδια στο Μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη - και η κυβέρνηση φέρνει αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα ειδικά μισθολόγια.. και τις απολύσεις.

υπουργείο Οικονομικών

Το έφερε στο «τραπέζι» δύο σημαντικές αλλαγές, λίγο πριν περάσει προς ψήφιση. Οι αλλαγές αφορούν τις ομαδικές απολύσεις και τα επιδόματα των επιδόματα των Ειδικών Μισθολογίων, τα οποία αυξάνει μέχρι και 125%!

Το ΥΠΟΙΚ προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να ηρεμήσει τα πνεύματα μετά τις ανατροπές στα Ειδικά Μισθολόγια.

Οι αυξήσεις των επιδομάτων που διατηρούνται εν ισχύ αφορούν:

Το ειδικό επίδομα έρευνας για τους Ερευνητές:

- Γενικός Διευθυντής ή Διευθυντής Ερευνητικού Κέντρου, Ινστιτούτου και αυτοτελούς Ερευνητικού Ινστιτούτου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.): 500€ αντί 300€

- Ερευνητής Α΄: 500€ αντί 280€

- Ερευνητής Β: 450€ αντί 250€

- Ερευνητής Γ΄: 400€ αντί 180€

- Ερευνητής Δ': 250€ αντί 160€

- Ε.Λ.Ε. Α': 350€ αντί 200€

- Ε.Λ.Ε. Β: 320€ αντί 170€

- Ε.Λ.Ε. Γ΄: 290€ αντί 150€

- Ε.Λ.Ε. Δ': 270€ αντί 120€

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ:

Ειδική παρέμβαση έγινε, επίσης, υπέρ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στα οποία επεκτείνεται η πρόβλεψη για ειδική αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, που ίσχυε μόνο στα Σώματα Ασφαλείας. Η αποζημίωση ανέρχεται στα 2,77 ευρώ ανά ώρα.

Γιατροι:

Στους Ιατρούς και Οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), στους έμμισθους ειδικευόμενους ιατρούς και στους Επικουρικούς Ιατρούς, το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, αλλάζει ως εξής:

- Συντονιστής Διευθυντής και Διευθυντής: 340€ αντί 250€

- Επιμελητής Α': 295€ αντί 210€

- Επιμελητής Β': 280€ αντί 200€

- Ειδικευόμενος: 230€ αντί 180€

η

Οι Ιατροί της Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ εξαιρούνταν από το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, με αλλαγή της τελευταίας στιγμής μπορούν να το εισπράττουν αρκεί να υπηρετούν στη Διεύθυνση ΚΕΔΥ του υπουργείου Υγείας ή στις Διευθύνσεις Υγείας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ή Περιφερειών. Όσον αφορά στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εφημεριών, αυτή θα ισχύσει από την 1 Ιουνίου κι όχι από τη δημοσίευση του νόμου.

Πανεπιστημιακοί:

Αυξήσεις έγιναν και στα επιδόματα διδασκαλίας και έρευνας των Πανεπιστημιακών:

- Καθηγητής: 500€ αντί 400€

- Αναπληρωτής Καθηγητής: 450€ αντί 400€

- Επίκουρος Καθηγητής: 400€ αντί 350€

- Λέκτορας: 250€ (αμετάβλητο)

Αντιστοίχως για Μέλη Ε.Π. των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Τ.Ε.Ι.), μέλη Δ.Ε.Π. των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), κ.λ.π.:

- Καθηγητής: 500€ αντί 250€

- Αναπληρωτής Καθηγητής: 450€ αντί 200€

- Επίκουρος Καθηγητής: 400€ αντί 180€

- Λέκτορας: 250€ αντί 150€

Διπλωμάτες:

Βελτιώσεις γίνονται και στα επιδόματα ειδικών καθηκόντων των διπλωματών, καθώς αυτά θα καταβάλλονται χωρίς προϋποθέσεις, ενώ το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή απαλλάσσεται και από το φόρο.


Ομαδικές απολύσεις

Η δεύτερη αλλαγή που έφερε τελευταία στιγμή το ΥΠΟΙΚ στο Πολυνομοσχέδιο αφορούν τις Ομαδικές Απολύσεις οι οποίες διευκολύνονται.

Μετά από αλλαγή στην Αιτιολογική Έκθεση του πολυνομοσχεδίου, διευκρινίζεται ότι αν υπάρχει αρνητική γνώμη του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας αυτή δεν δεσμεύει το δικαστήριο σε περίπτωση προσφυγής, αλλά απλώς μπορεί να ληφθεί υπόψιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η σωτηρία της... ψυχής αναζητείται στη Βουλή