Προειδοποίηση ΕΦΕΤ για τα δηλητηριασμένα τρόφιμα - Ανέλαβε δράση και η Αντιτρομοκρατική

 
Προειδοποίηση ΕΦΕΤ για τα δηλητηριασμένα τρόφιμα - Ανέλαβε δράση και η Αντιτρομοκρατική

Ενημερώθηκε: 19/12/17 - 18:44

Άμεση είναι η αντίδραση των αρχών μετά την απειλή - προειδοποίηση από αντεξουσιαστές ότι έχουν τοποθετήσει επικίνδυνα προϊόντα στα ράφια σούπερ μάρκετ. Η Αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει δράση καθώς οι αντιεξουσιαστές της συλλογικότητας «Μαυροπράσινοι εμπρηστές» απειλούν πως έχουν δηλητηριάσει προϊόντα μεγάλων εταιριών σε αλυσίδες σουπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επιστρέφει ο εφιάλτης με τα δηλητηριασμένα τρόφιμα- Ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική

ΕΦΕΤ

Μόλις ανέβηκε η είδηση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές ενώ ενημερώθηκε αμέσως ο , καθώς επίσης και οι εταιρείες που αναφερόντουσαν στην προκήρυξη-είδηση

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο Ε.Φ.Ε.Τ., όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια των κάτωθι προϊόντων (απεικονίζονται στη συνέχεια), ανεξαρτήτως παρτίδας για το χρονικό διάστημα 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017 :

Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου

Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου

Συσκευασίες “Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ.

Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος

Τρόφιμα

Καλούνται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης. Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι οι εταιρείες, οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον Ε.Φ.Ε.Τ., συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.