Προφίλ καλλίγραμμων «γυναικών» στέλνουν υποσχόμενα μηνύματα σε άνδρες με σκοπό να πάρουν χρήματα

 
Διαδικτυακή απάτη

Ενημερώθηκε: 24/09/22 - 15:45

Προφίλ γυναικών που… βγάζουν μάτια στέλνουν στοχευόμενα μηνύματα σε άνδρες μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, ξεκινώντας διάλογο με πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα και στο τέλος στέλνουν αποκαλυπτικές ή και ολόγυμνες φωτογραφίες. Αυτό βέβαια είναι το «τυρί», γιατί η «φάκα» είναι ακόμα μία ευφάνταστη απάτη από τις εντυπωσιακές γυναίκες που, αφού ανοίξουν την όρεξη του θύματος, ζητούν χρήματα μέσω paysafe ή τηλεφωνικών καρτών δήθεν για να του στείλουν βίντεο και ακόμα πιο… σκληρό περιεχόμενο.

Οι απατεώνες, που ολοένα και διευρύνουν την γκάμα τους, έχουν δημιουργήσει αμέτρητα προφίλ που υποτίθεται ότι ανήκουν σε καλλίγραμμες κοπέλες, οι οποίες όμως δεν είναι παρά το «δόλωμα» για να πιάσουν στο αγκίστρι τον αφελή ή τον… ξελιγωμένο μεσήλικα που ρισκάρει 20, 30 ή και 150 ευρώ για να «το παίξει» Δον Ζουάν των κοινωνικών δικτύων!

Στη λογική «λίγα από πολλούς», αυτή η μορφή απάτης έχει εξαπλωθεί στα κοινωνικά δίκτυα και πολλοί παραπλανιούνται και χάνουν χρήματα, καθώς στην πραγματικότητα τους στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από… γνωστές πορνοστάρ, που μάλιστα κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο! Τα προφίλ που φτιάχνουν οι απατεώνες έχουν συνήθως προκλητικά ονόματα και «φορτώνονται» με αντίστοιχες φωτογραφίες. Οταν το υποψήφιο θύμα αποδεχτεί το αίτημα φιλίας, ξεκινά η κρούση μέσω μηνυμάτων. Ακολουθεί η αποστολή γυμνών φωτογραφιών που μοιάζουν ερασιτεχνικές, όμως έχουν «αλιευτεί» από ροζ σελίδες.

Οταν ανοίξει η όρεξη και το κολακευμένο υποψήφιο θύμα αδημονεί για περισσότερο υλικό, τότε του ζητούν να στείλει σε προπληρωμένες κάρτες από 20 ως και 150 ευρώ, αφήνοντάς του υποσχέσεις ότι μπορεί να υπάρξει και συνάντηση. Φυσικά, όταν ο σκοπός επιτευχθεί, η συνομιλία διακόπτεται και, όταν έχουν πέσει θύματα αρκετοί, η σελίδα εξαφανίζεται έπειτα από λίγο καιρό.

Όμως στην Πάτρα, που πέφτουν «βροχή» τέτοιου είδους μηνύματα, οι απατεώνες βρήκαν τρόπο να πείσουν όσους δεν τσιμπάνε, καταφεύγοντας στη λύση του εκβιασμού, όπως αναφέρει το flamis.gr. Σε καταγγελία που έκανε ένας γνωστός Πατρινός ανέφερε ότι διεμήνυσε στην «κοπέλα» πως είναι παντρεμένος και δεν πρόκειται να της αγοράσει κάρτα, αλλά θα της έδινε χρήματα μόνο από κοντά. Όμως τότε εκείνη τον απείλησε ότι, αν δεν την πληρώσει, θα στείλει τη συνομιλία τους στη γυναίκα του!

Πηγή: Espresso

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ