«Πρώτο κουδούνι» για χιλιάδες μαθητές

«Πρώτο κουδούνι» για χιλιάδες μαθητές
Ενημερώθηκε: 11/09/18 - 08:31

Διακοπές τέλος για τους μαθητές οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία για τον καθιερωμένο αγιασμό, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο είναι «πανέτοιμο» για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και επισήμανε ότι σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί, ενώ τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους.

«Είναι σαφές ότι πάμε φέτος καλύτερα από πέρυσι, όπως πέρυσι πήγαμε καλύτερα από πρόπερσι. Νομίζουμε ότι επιτέλους μπαίνουμε σε μία κανονικότητα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις της Α’ φάσης των αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται σε 19.480, εκ των οποίων 12.392 αφορούν στην πρωτοβάθμια, 3.928 στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 3.100 στην ειδική εκπαίδευση.

Σε σχολείο της Ραφήνας για τον αγιασμό ο Παυλόπουλος

Σε σχολείο της Ραφήνας θα παραστεί για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπιος Παυλόπουλος, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10.30, θα μεταβεί στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ραφήνας (25ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος), προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

 Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου παραβρέθηκε στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων (Σητείας 4 & Καζαντζάκη) Στις 10:15 θα επισκεφθεί το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων (Κρυονερίου 2-4).

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης θα παραστεί στις 9:00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στη Ραφήνα.

Η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, θα μεταβεί στο συγκρότημα σχολείων της Ακαδημίας, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας, στα Ιωάννινα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης  θα παραστεί σήμερα στις 9:30, στον αγιασμό του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Ραφήνας.

 Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας,για να παραστεί στην τελετή αγιασμού, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο 3ο δημοτικό σχολείο Βούλας,(Μπιζανίου1 Πανόραμα) παραβρέθηκε, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς.