Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Ναύπλιο
Ενημερώθηκε: 20/07/19 - 16:05

Πυρκαγιά στο Ναύπλιο ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πιο συγκριμένα η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή «Κουτσούρια» και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και οι φλόγες κατευθύνονται προς Καραθώνα - Αγία Μονή.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 12 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις από αέρος κάνουν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Στην περιοχή υπάρχουν κατοικίες οι οποίες έως τώρα δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, ενώ ο κόσμος που βρίσκεται στο σημείο προσπαθεί να απομακρυνθεί. 

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».

Επίσης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».

φ

φ

φ

φ

φ

φ