Πυρκαγιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

 
Πυρκαγιά τώρα: Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Ζόλα-Πιθανότητα εκκένωσης του οικισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Kefaloniapress.gr

Ενημερώθηκε: 26/09/18 - 21:55

Πυρκαγιά τώρα: Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Ζόλα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει δασική έκταση.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες, ενώ οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ, εκτός ότι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, μεταφέρουν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς τον οικισμό.

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, αναμένεται εντολή εκκένωσης του χωριού, ωστόσο μέχρι πριν από λίγο η πυρκαγιά φαίνεται να έχει περιοριστεί σε τρία σημεία και εκεί επιχειρούν οι πυροσβέστες για να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

"

«Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους απόφασεις» ήταν τα λόγια του κ. Δρακουλόγκωνα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Στο σημείο φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης.