Σάρωσαν σε παραβιάσεις οι Τούρκοι ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου

 
Ούτε 5, ούτε 10, αλλά σε 47 παραβιάσεις προχώρησε η Τουρκία ανήμερα της 25ης Μαρτίου και σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς το Αγαθονήσι

Ενημερώθηκε: 25/03/19 - 21:48

Ούτε 5, ούτε 10, αλλά σε 47 παραβιάσεις προχώρησε η Τουρκία ανήμερα της 25ης Μαρτίου και σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς το Αγαθονήσι.

Συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί από δύο ζεύγη F-16 και ένα ζεύγος F-4, καθώς και δύο κατασκοπευτικά CN-235 , προέβησαν σε 47 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ οι 29 παραβιάσεις έγιναν από δύο κατασκοπευτικά CN-235 και οι 18 από 3 σχηματισμούς τουρκικών μαχητικών (2x2F-16 & 1x2F-4).

Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν στο βορειονατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Σε αυτές φυσικά, δεν περιλαμβάνεται η παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

 αυστηρό διάβημα στην τουρκική κυβέρνηση

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ και τα όσα ανέφεραν στον ΣΚΑΪ θα υπάρξει, καθώς η Αθήνα δε θέλει να περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο νησί στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία.

Η απάντηση των Τούρκων

Ωστόσο, μέσω πηγών ασφαλείας που αναπαρήγαγαν τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε ότι τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο δεν ενεπλάκησαν σε καμία παρενόχληση, αλλά έκαναν τα συνήθη καθήκοντά τους.

Οι ίδιες πηγές σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφεραν ότι «οι ισχυρισμοί του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και κάποιων ξένων ΜΜΕ ότι δήθεν τουρκικά μαχητικά έκαναν παρενοχλήσεις δεν ισχύουν αλλά τα μαχητικά μας έκαναν τις συνήθεις αποστολές τους στο πλαίσιο ασκήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι 

Από το Αγαθονήσι, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να χαμηλώσει την πτήση μέχρι να αναλάβουν τα μαχητικά»

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και η ΝΔ (διαβάστε εδώ)