Διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Τσίπρα

Με αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας  αναμένεται να απαντήσει η Αθήνα στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού προς το Αγαθονήσι
Ενημερώθηκε: 25/03/19 - 20:45

Με αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας  αναμένεται να απαντήσει η Αθήνα στην Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού στο ταξίδι του προς το Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΞ και τα όσα ανέφεραν στον ΣΚΑΪ θα υπάρξει αυστηρό διάβημα στην τουρκική κυβέρνηση, καθώς η Αθήνα δε θέλει να περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο νησί στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία.  

Η απάντηση των Τούρκων

 

Ωστόσο, μέσω πηγών ασφαλείας που αναπαρήγαγαν τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε ότι τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο δεν ενεπλάκησαν σε καμία παρενόχληση, αλλά έκαναν τα συνήθη καθήκοντά τους.

Οι ίδιες πηγές σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφεραν ότι «οι ισχυρισμοί του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και κάποιων ξένων ΜΜΕ ότι δήθεν τουρκικά μαχητικά έκαναν παρενοχλήσεις δεν ισχύουν αλλά τα μαχητικά μας έκαναν τις συνήθεις αποστολές τους στο πλαίσιο ασκήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι 

 

Από το Αγαθονήσι, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε συγκεκριμένα: 

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να χαμηλώσει την πτήση μέχρι να αναλάβουν τα μαχητικά»

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και η ΝΔ (διαβάστε εδώ)