Σε ισόβια καταδικάστηκε ο “γιατρός” με την Ferrari

 
Σε ισόβια καταδικάστηκε ο “γιατρός” με την Ferrari

Ενημερώθηκε: 13/09/16 - 18:03

Επί 13 χρόνια εργαζόταν όχι απλά ως γιατρός αλλά και ως διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου και έκανε πολυτελή βίο με την περιουσία που κατάφερε να δημιουργήσει, εξαιτίας του τίτλου αυτού που έφερε, διαθέτοντας, όπως αποδείχτηκε πλαστούς τίτλους σπουδών δήθεν από το πανεπιστήμιο της Ρώμης ''La Sapienza''.

Σήμερα, ο "γιατρός με τη Ferrari" και το ιδιωτικό τζετ Γιάννης Καστάνης, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας. "Πρόεδρε είμαι γιατρός!", συνέχιζε να ισχυρίζεται. Η Πρόεδρος του δικαστηρίου του απάντησε με την σειρά της πως "πρέπει να αγαπάει πολύ την ιατρική για να τα κάνει όλα αυτά...".

Ο "γιατρός με τη Φεράρι" υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι το πτυχίο του ήταν πλαστό και ότι έκανε κανονικά το αγροτικό του, όπως όλοι οι γιατροί. Είπε ότι έδωσε κανονικά εξετάσεις και ότι πέρασε με υψηλό βαθμό στην Αθήνα.

Το διακστήριο που τον καταδίκασε σε ισόβια, βασίστηκε στην απάτη κατά του ελληνικού Δημοσίου. Κι αυτό γιατί, όλα αυτά τα χρόνια -13 χρόνια- που ήταν διευθυντής στο νοσοκομείο της Σκύρου, πήρε 667.000 ευρώ! Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, καταδικάστικε για απάτη σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Δις ισόβια και στον φωτογράφο που έκανε τον... ακτινολόγο


Στον συγκατηγορούμενό του, που ήταν ακτινολόγος στο νησί ενώ στην πραγματικότητα ήταν... φωτογράφος, επιβλήθηκε ισόβια για κάθε κατηγορία. Δηλαδή δις ισόβια γιατί είχε δύο κατηγορίες. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρίσκεται στο εξωτερικό όμως...

Η απάτη του "γιατρού με τη Φεράρι" ξεκίνησε ουσιαστικά από το 1993, όταν εκείνος απέκτησε από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, είχε κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν, αφού όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, κυκλοφορούσε με Ferrari και διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες...