Σε κατάσταση συναγερμού η Αχαΐα - «Καλπάζει» ο κορονοϊός - Και τρίτη κλινική covid -19

Σε κατάσταση συναγερμού η Αχαΐα - «Καλπάζει» ο κορονοϊός - Και τρίτη κλινική covid -19
Ενημερώθηκε: 24/08/21 - 13:20

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Αχαΐα, καθώς χθες (23/8/2021) καταγράφηκαν 118 νέες μολύνσεις από τον ιό με αποτέλεσμα να αρχίζει να πιέζεται σταδιακά το σύστημα υγείας της περιοχής.

Στο έκτακτο συντονιστικό που συγκάλεσε χθες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, ο διοικητής της 6η ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με τη συμμετοχή των επικεφαλής των κλινικών και τμημάτων που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση της νόσου, αποφασίστηκε να ανοίξει και τρίτη κλινική covid -19 καθώς οι ανάγκες νοσηλείας κυρίως ανεμβολίαστων πολιτών αναμένεται να αυξηθούν. Η δυσχερής επιδημιολογική κατάσταση στην περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας αποτυπώνεται και στο ποσοστό θετικότητας στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που ξεπερνά το 5%. 

 Έφτασαν τους 88 οι νοσηλευόμενοι στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του Ρίου, οι νοσηλείες ανήλθαν σε 42, ενώ τα παιδιά που ασθενούν, αυξήθηκαν σε 3 και οι νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ παρέμειναν 6. Παρόμοια εικόνα και στο  νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Οι νοσηλείες αυξήθηκαν σε 31 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ είναι 6. 

Πηγή: ertnews.gr