Σεισμός στην Αθήνα: Τρόμος την ώρα του σεισμού (Video)

Σεισμός στην Αθήνα: Τρόμος την ώρα του σεισμού (Video)
Ενημερώθηκε: 21/07/19 - 21:22

Σεισμός στην Αθήνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την ώρα του σεισμού έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Alpha.

Το υλικό βιντεοσκοπήθηκε από κάμερα ασφαλείας σε σούπερ μάρκετ στη Χασιά και φαίνονται τα προϊόντα πάνω στα ράφια να πέφτουν από την θέση τους στο έδαφος με δύναμη. Στο βίντεο επίσης βλέπουμε τους πανικόβλητους υπαλλήλους να προσπαθούν να βρουν καταφύγιο

Παράλληλα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι των μηχανικών για την καταγραφή των ζημιών από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ με προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς, που λειτουργούν μέχρι τέλος Ιουλίου.   

Συνολικά 75 εγκαταλελειμμένα κτίρια, στον Δήμο Αθηναίων έχουν χαρακτηριστεί  ως επικίνδυνα και συνεργεία έχουν επανατοποθετήσει την ειδική προειδοποιητική σήμανση για πεζούς και αυτοκίνητα. 

Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και στους 72 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα.

Επίσης μεγάλες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω του ο σεισμός των 5,1 ρίχτερ, στην περιοχή της Φυλής, όπου περισσότερα από 700 κτίρια -σπίτια και καταστήματα- έχουν υποστεί φθορές.

Η καταγραφή των ζημιών, όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς συνεχίζεται, ενώ  Όπως επισήμανε οι ζημιές αφορούν κυρίως στην τοιχοποιία των κτιρίων αλλά σε πολλές περιπτώσεις το ποσό για την αποκατάστασή τους μπορεί να φθάνουν τις 5.000 και τις 6.000 ευρώ, ποσά που είναι δυσβάσταχτα για τα περισσότερα νοικοκυριά στην περιοχή.