Σέρρες - Βίντεο ντοκουμέντο: Φοιτητές αποδοκιμάζουν τον καθηγητή που χρηματιζόταν

 
Σέρρες - Βίντεο ντοκουμέντο: Φοιτητές αποδοκιμάζουν τον καθηγητή που χρηματιζόταν

Ενημερώθηκε: 03/10/18 - 15:09

Ένα βίντεο - ντοκουμέντο από ορκωμοσία του 2015 στο ΤΕΙ Σερρών, όπου ο 59χρονος καθηγητής αποδοκιμάζεται έντονα προκαλεί πολλά ερωτήματα, μιας και δείχνει ότι ήταν εδώ και χρόνια ευρέως γνωστή η δράση του.

δράση του εν λόγω καθηγητή

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ κατγράφει την οργή των φοιτητών από τη , ο οποίος παραμένει ατάραχος, χωρίς διόλου να επηρεάζεται από τη γενική κατακραυγή και τις φήμες που βαρύνουν το όνομά του.

Πολλές καταγγελίες, τόσο επώνυμες όσο και ανώνυμες, έμειναν στο κενό, ενώ ο ίδιος συνέχιζε απτόητος τον εκβιασμό για να ρίξει φοιτήτριες στο κρεβάτι του και να αποσπάσει χρηματικά ποσά από φοιτητές που είχαν εγκλωβιστεί από την τακτική του.

Οι καταγγελίες αναφέρουν πως όλη η κοινωνία των Σερρών γνώριζε τη δράση του αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι κατά το παρελθόν είχε τιμωρηθεί με απλή επίπληξη, έπειτα από καταγγελία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συνέχεια.

Να αποκαλύψουν επωνύμως στις αρχές όσα τυχόν γνωρίζουν για τη δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Κ.Μακεδονίας και των δύο ιδιοκτητών φροντιστηρίου στις Σέρρες, που συνελήφθησαν από τους "αδιάφθορους" της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροληψίας, καλεί τους φοιτητές από την πλευρά ο πρύτανης του Ιδρύματος, Δημήτρης Χασάπης.

https://www.youtube.com/watch?v=8P9g1q2rS-0

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Χασάπης απευθύνθηκε μάλιστα στους φοιτητές που τυχόν διστάζουν να δώσουν πληροφορίες, λέγοντας ότι «θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε την εγκυρότητα των πτυχίων τους, με νόμιμο τρόπο».

«Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι και ιδίως οποιοσδήποτε ήταν θύμα αυτής της κατάστασης και αυτών των ανθρώπων, πρέπει οπωσδήποτε να το καταγγείλει, γιατί μόνο έτσι θα τιμωρηθούν αυτοί όπως τους αξίζει» δήλωσε ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, προτρέποντας τους φοιτητές να μιλήσουν επώνυμα στις αρχές για τη δράση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Ο κ. Χασάπης υπογράμμισε ότι «είναι άλλο να υπάρχει μια καταγγελία και άλλο να υπάρχουν 100 καταγγελίες» και πρόσθεσε πως «θα πάμε με τον νομικό στον εισαγγελέα, να δούμε εάν μπορεί να μας κοινοποιήσει μέρος της δικογραφίας, έτσι ώστε στην αυριανή σύγκλητο να δρομολογήσουμε τα πειθαρχικά μέτρα. Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να μπει στο αμφιθέατρο να διδάξει έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση». Τόνισε δε πως η δική του εισήγηση προς την αυριανή σύγκλητο θα είναι να μην του ανατεθούν μαθήματα.