Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπεται η Εισαγγελέας Γ.Τσατάνη

Πειθαρχική αγωγή άσκησε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βαςιλική Θάνου σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη
Ενημερώθηκε: 28/06/16 - 16:24

Πειθαρχική αγωγή άσκησε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βαςιλική Θάνου σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη αναφορικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η πειθαρχική έρευνα που αρχικά διενεργούσε προσωπικά η Β.Θάνου, ενώ στη συνέχεια ανατέθηκε στην Αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαςτηρίου Ασπ.Καρέλου η οποία συνέταξε και το πόρισμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "η συμπεριφορά της εισαγγελέως εφετών δεν συνάδει με την ιδιότητα της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης" και αφορά σε δύο παραπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα κατέληξε στο ότι:
*Η Γ.Τσατάνη αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ η τελευταία είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας.
*Η κ.Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση μαζί με το σκέλος που αφορούσε στη δωροδοκία Κύπριου στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από στέλεχος της Marfin, παρότι η εισαγγελέας φέρεται να είχε συμφωνήσει, σε συνάντηση με Κυπρίους συναδέλφους της, ότι θα ανέμενε πριν από οποιαδήποτε ενέργεια της το σχετικό πόρισμα των κυπριακών αρχών.

Πλέον, η υπόθεση παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα κρίνει εάν τελέστηκαν από την Γ.Τσατάνη τα δύο παραπτώματα. Οι ποινές που προβλέπονται σε περίπτωση που υπάρξει πειθαρχική παράβαση είναι από απλή επίπληξη έως τρίμηνη παύση καθηκόντων

Η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη καταθέτει αύριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή όπου διενεργείται έρευνα μετά τις καταγγελίες της κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοςύνης κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: 

Εξώδικο Θάνου κατά Βγενόπουλου και ΣΚΑΙ

Αντίδραση Κληρίδη στη δημοσιοποίηση της επιστολής του προς τον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Βγενόπουλου

Δεκτή η αίτηση αυτοεξαίρεσης εισαγγελέως από την υπόθεση Βγενόπουλου