Συνελήφθη 40χρονος στη Κέρκυρα για πορνογραφία ανηλίκων

 
Συνελήφθη 40χρονος στη Κέρκυρα για πορνογραφία ανηλίκων

Ενημερώθηκε: 19/12/17 - 10:27

Φρίκη στη Κέρκυρα: Δικογραφία σε βάρος 40χρονου Κερκυραίου για διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, μετά από την αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού National Child Exploitation Coordination Centre (NCCEC), που εδρεύει στον Καναδά.

διαδικτύου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη του , που προέβη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, στην αποστολή φωτογραφίας με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Μετά τη σχετική έρευνα, εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή-διαδικτυακή αστυνομική διερεύνηση, προέκυψε ότι το επίμαχο ηλεκτρονικό ίχνος αντιστοιχεί στην οικιακή σύνδεση του 40χρονου, στην Κέρκυρα.

Η ΜΟΡΙΑ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 12η Δεκεμβρίου στην οικία του 40χρονου, από κλιμάκιο αστυνομικών της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή αστυνομικών των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Το κατασχεθέν πειστήριο απεστάλη στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία