Συνελήφθησαν οι ληστές των φορτηγών σε Αττική και Βοιωτία

Εξαρθρώθηκε η συμμορία των ληστών των φορτηγών -Μέλη τους και ληστές των χρηματοκιβωτίων
Ενημερώθηκε: 20/11/18 - 17:46

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες, κλοπές και αρπαγές σε βάρος οδηγών φορτηγών, σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι η συνολική αξία των εμπορευμάτων και των αντικειμένων γενικά, που αφαίρεσαν από τα θύματά τους, ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ. Ολόκληρη η συμμορία των σκληρών κακοποιών που σε πολλές περιπτώσεις απήγαγαν τους οδηγούς και τους μετέφεραν έξω από την Θήβα, καλύπτοντας τα κεφάλια τους με κουβέρτες για να μη δουν που τους πήγαιναν για να τους αφαιρέσουν τα εμπορεύματα, ήταν ομογενείς από το Καζακστάν.

Δύο εξ αυτών ήταν παλιοί γνώριμοι των Αρχών από την συμμορία των ληστών των χρηματοκιβωτίων, για τον έναν εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος τους γι αυτή την υπόθεση και ο δεύτερος είχε προφυλακιστεί και αποφυλακιστεί μόλις τον περασμένο Ιανουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Κυριακής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε, στις περιοχές του Ασπροπύργου και των Αχαρνών, 8 ομογενείς από το Καζακστάν, μέλη της Οργάνωσης, ενώ αναζητούνται δύο επιπλέον συνεργοί τους, επίσης ομογενείς από το Καζακστάν.

Επίσης, πέντε επιπλέον Έλληνες κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.