Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό! Κατατέθηκε η τροπολογία

 
Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Ενημερώθηκε: 06/07/22 - 11:37

Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών η οποία προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές, η οποία θα λειτουργεί ως ψηφιακό αποθετήριο ταυτοποιητικών εγγράφων φυσικών προσώπων. Πιο συγκεκριμένα στη συγκεκριμένη εφαρμογή οι πολίτες θα αποθηκεύουν σε ψηφιακή μορφή την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης με στόχο την ταυτοποίηση από φορείς του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Το νέο wallet αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στον Ιούλιο. Πρακτικά οι πολίτες θα ακολουθήσουν τη διαδικασία του 2021, όταν κατέβασαν σε ηλεκτρονική μορφή την ταυτότητα, προκειμένου να την δείχνουν στους ελέγχους για το κορονοϊό. Η μοναδική διαφορά είναι ότι αυτό το ψηφιακό αρχείο δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συναλλαγές με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα έχουν ένα QR, το οποίο θα μπορεί να σκανάρει ο υπάλληλος του οργανισμού προκειμένου να πιστοποιήσει την ταυτότητα του πολίτη. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι τα ψηφιακά αρχεία διπλώματος και ταυτότητας θα είναι αποδεκτά μόνο εντός ελληνική επικράτειας.

Αξίζει να σημειωθεί η υλοποίηση του ψηφιακού πορτοφολιού δεν θα σταματήσει τις διαδικασίες για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες οι οποίες θα έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας.    

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ