Τηλεοπτικές άδειες: Στις 18 Νοεμβρίου η δίκη του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

 
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 01/10/22 - 17:53

Για τις 18 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η δίκη του Νίκου Παππά με συγκατηγορούμενό του τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Οι δίκες ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, με διαφορετικές συνθέσεις, θα διεξάγονται εν αλλάξει, την μία ημέρα η μία και την επόμενη η άλλη.

Ειδικότερα, προσδιορίστηκε για τις 18 Νοεμβρίου στο 5η μετά την μεταπολίτευση Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, η δίκη του κ. Παππά, στον οποίο αποδίδεται το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών- διαγωνισμού το έτος 2016.

Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού Επικρατείας παραπέμφθηκε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που αποκάλυψε και την υπόθεση.

Τόσο στη Βουλή όσο και ενώπιον εισαγγελέων και της ανακρίτριας ο επιχειρηματίας έχει καταγγείλει ότι με προτροπή του τότε υπουργού Επικρατείας, συμμετείχε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό του 2016 και με την καθοδήγηση του υπεγράφη εικονική σύμβαση με το λιβανέζικο όμιλο CCC, ώστε να εξασφαλιστούν -αρχικά- τα 3 εκατομμύρια της εγγύησης των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ