Τουρκική επέλαση στο Αιγαίο

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Ενημερώθηκε: 27/06/16 - 18:53

 Ασταμάτητες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Παρά τις δεσμεύσεις του Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής της Κωνσταντινούπολης, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί στο Αρχιπέλαγος, με τους Τούρκους να προχωρούν πλέον καθημερινά, σε εχθρικές προς την Ελλάδα, κινήσεις.

Σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν επτά τουρκικά αεροσκάφη τη Δευτέρα, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα αεροσκάφη, ένα από τα οποία πετούσε μεμονωμένο και έξι σε σχηματισμό, προέβησαν επίσης σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Δύο εκ των αεροσκαφών ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η είδηση πως τουρκική φρεγάτα πλέει Nοτιοανατολικά της Σκύρου, με εντολή του ΝΑΤΟ, προς ανεύρεση ρωσικού υποβρυχίου.

Με την προκλητική είσοδο της Τουρκίας στην καρδιά του Αιγαίου να μην σταματά εκεί, αφού έγινε γνωστό πως δεσμεύει την ευρύτερη περιοχή, από τα ανατολικά της Σκύρου έως και δυτικά των Ψαρών, με την NAVTEX 458/16.  Αυτό σημαίνει πως μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού,  όπου η Ελλάδα υποδέχεται εκατομμύρια τουρίστες, στο Αιγαίο θα υπάρχει μία περιοχή γεμάτη από τουρκικά πολεμικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: 

Ψάχνουν ρωσικό υποβρύχιο στη Σκύρο οι Τούρκοι

Η Τουρκία δεσμεύει την καρδιά του Αιγαίου για ασκήσεις μέσα στο καλοκαίρι