Τρόμος στις Βρυξέλλες: Ασφαλείς οι Έλληνες μαθητές στο ευρωκοινοβούλιο

 
Τρόμος στις Βρυξέλλες: Ασφαλείς οι Έλληνες μαθητές στο ευρωκοινοβούλιο

Ενημερώθηκε: 22/03/16 - 18:41

Ασφαλείς μέσα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι οι 17 μαθητές από το λύκειο του Ραπτόπουλου Ευρυτανίας που βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

«Εμείς το μόνο το οποίο είδαμε είναι μια αστυνομοκρατούμενη πόλη με αστυνομικούς και στρατιώτες στους δρόμους», δήλωσε εικονολήπτης του STAR Κεντρικής Ελλάδας Βασίλης Παπαμίχος που συνοδεύει τους μαθητές στη βελγική πρωτεύουσα.

«Αρχικά νιώσαμε μια μεγάλη αγωνία καθώς βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως στη συνέχεια νιώθουμε πολύ μεγάλη ασφάλεια που βρισκόμαστε εδώ μέχρις ότου ηρεμήσουν τα πράγματα», ανέφερε στο κανάλι η φιλόλογος κ. Μπούτλα.

«Βλέπαμε συνεχώς πολλά περιπολικά με σειρήνες να κυκλοφορούν δαιμονισμένα και μάλιστα αναρωτηθήκαμε τι ακριβώς συμβαίνει. Στη συνέχεια μάθαμε τι πραγματικά είχε γίνει», είπε ο κ. Παπαμίχος.

Η φιλόλογος διευκρίνισε ότι η αποστολή θα παραμείνει στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου τουλάχιστον μέχρι τις έξι το απόγευμα και υπό την προϋπόθεση ότι οι αρχές θα δώσουν «πράσινο φως» για να μετακινηθεί και πάλι στο ξενοδοχείο.

Συνεχή επικοινωνία με τους μαθητές αλλά και τους συνοδούς καθηγητές έχει και ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης που βρίσκεται στο Στρασβούργο.