Ξέσπασμα της Σοφίας Μπεκατώρου: Δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που κακοποιήθηκα

Σοφία Μπεκατώρου: Δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που κακοποιήθηκα
Ενημερώθηκε: 18/01/21 - 19:46

Στο Υπουργείου Αθλητισμού υποδέχτηκε τη Σοφία Μπεκατώρου και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου όπου έκαναν δηλώσεις για εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού, καταγγέλοντας τα περιστατικά βίας. Για τη "δική μας" Σοφία μίλησε ο κ. Αυγενάκης, προσθέτοντας ότι "ενώνουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα, το οποίο είναι υπαρκτό"

Η Σοφία Μπεκατώρου στις πρώτες της δηλώσεις στους δημοσιογράφους έξω από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αναφέρθηκε στη στήριξη του κόσμου, μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και όλους τους ανθρώπους του πολιτικού κόσμου, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κάθε θύμα να σπάσει τη σιωπή, να μιλήσει

Η ολυμπιονίκης κάλεσε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, να μιλήσουν.

«Με τα μηνύματά σας μου δώσατε μεγάλο κουράγιο να αποκαλύψω και να διαχειριστώ την τραυματική εμπειρία που είχα» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου, προσθέτοντας: «Η προσπάθεια που έχουμε κάνει με όλους τους αθλητές ιστιοπλοΐας αφορά στο να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας. Η δική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών».

«Επειδή θέλουμε και επιθυμούμε να καθαρίσουμε το τοπίο στον αθλητισμό, να προτρέψουμε τα νέα παιδιά να αθληθούν και να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι μέσα στους αθλητικούς χώρους, μιλάμε και μιλάμε ανοιχτά» υπογράμμισε η ελληνίδα ολυμπιονίκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καπράλος σημείωσε πως μέσα από τη γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου θα ωφεληθεί ο αθλητισμός και τόνισε πως θα μειωθεί από δω και πέρα η κατάχρηση εξουσίας. «Πρέπει οι θύτες και να φοβούνται και να ντρέπονται» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε πως μέσα από ένα δυσάρεστο γεγονός να βγει η χαρά, καθώς η Σοφία και άλλοι αθλητές μπόρεσαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό.