Υπάτιος Πατμάνογλου - Απόστολος Βακάκης: Αυτή είναι η διαθήκη του υιού Βακάκη

Υπάτιος Πατμάνογλου - Απόστολος Βακάκης: Οι διεκδικήσεις του Υπάτιου Πατμάνογλου
Ενημερώθηκε: 25/02/18 - 09:02

Υπάτιος Πατμάνογλου - Απόστολος Βακάκης: Στα δικαστήρια βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης οι δικηγόροι της οικογένειας της Αποστολίας Πατμάνογλου, και του Απόστολου Βακάκη για να προχωρήσουν στην διευθέτηση της αποζημίωσης.

Ο σύζυγος της 33χρονης, που έχασε τη ζωή της μαζί με το παιδί τους στο μοιραίο δυστύχημα, έδωσε το «πάρων» στο δικαστήριο και αξιώνει περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ 1,3 εκατ. ευρώ αξιώνουν οι υπόλοιποι συγγενείς για το τραγικό συμβάν στην Εθνική Οδό με την Porsche, που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης.

Η μοιραία διαθήκη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τι διεκδικεί ο Υπάτιος Πατμάνογλου από τον Mr. Jumbo

 

Ο Γιώργος Βακάκης είχε συντάξει 3 μήνες πριν το θάνατό του, μια ιδιόγραφη διαθήκη. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, στις 30 Νοεμβρίου του 2016, ο γιος του Mr Jumbo εγραψε: «Πέραν του σπιτιού μου στο Θησείο, σήμερα ο πατέρας μου, μου δώρισε ένα πολύ μεγάλο ποσό και αισθάνομαι ευθύνη γι’ αυτό.

Αν πάθω κάτι, τα χρήματα να επιστραφούν στον πατέρα μου, αλλά αφού πρώτα πάρει η μητέρα μου, την οποία υπεραγαπώ το 1/3 από αυτά.

Και επειδή η μικρή μου αδερφή δεν έχει η γλυκούλα σπίτι στο κέντρο, θέλω να πάρει το σπίτι που μου έκανε δώρο ο μπαμπάς μου.»

 

Οι διεκδικήσεις της πλευράς Πατμάνογλου

Σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ στο Έθνος της Κυριακής, ο Υπάτιος Πατμάνογλου που έχασε γυναίκα και παιδί, αξιώνει από την οικογένεια Βακάκη, 2.840 ευρώ για τα έξοδα κηδείας, 3.096 ευρώ για τα έξοδα κατασκευής τάφου, 9.000 ευρώ για την καταστροφή του αυτοκινήτου του και αντίστοιχο ποσό για το περιεχόμενο στις βαλίτσες της οικογένειας.

Επιπλέον ζητάει 750.000 ευρώ για ψυχική οδύνη για τον θάνατο της συζύγου του και το ίδιο ποσό για το θάνατο του γιου του. Αξιώνει και 384.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη στέρηση των υπηρεσιών της συζύγου του, τα οποία μάλιστα επιδιώκει να λαμβάνει με μηνιαίες καταβολές, ύψους 800€ από το 2017 μέχρι το 2056.

Υπάτιος Πατμάνογλου - Απόστολος Βακάκης: Στα δικαστήρια για την αποζημίωση - Ζητά 3,3 εκατ. ευρώ

 

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του, τους επόμενους μήνες.

Η κατάθεση του Mr Jumbo για το τροχαίο δυστύχημα

Ένα μήνα μετά το δυστύχημα ο Απόστολος Βακάκης κατέθεσε στους αστυνομικούς της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στην κατάθεση του είπε ότι έμαθε για τον θάνατο του παιδιού του, 4 ώρες μετά την τραγωδία.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του Γιώργου Βακάκη έμαθε την τραγική είδηση τηλεφωνικά καθώς βρισκόταν στο Λονδίνο.

Το χρονικό

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Υπάτιος Πατμάνογλου είδε μπροστά του την οικογένειά του να καίγεται.Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει καρέ καρέ τη στιγμή του τροχαίου, φαίνεται και η στιγμή που βγαίνει από την τουαλέτα και κρατά με απόγνωση το κεφάλι του.

Οι πρώτες του δηλώσεις, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί: