Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες
Ενημερώθηκε: 27/06/16 - 12:10
Του Τάσου Αρνιακού

Μετά τις ισχυρές βροχές ,καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα κυρίως στη Πελοπόννησο από σήμερα Δευτέρα ο καιρός σχετικά βελτιώνεται αλλά οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες  αν και σποραδικές θα είναι παρούσες κυρίως στα  ηπειρωτικά ορεινά και μόνο το πρωί τα υπολείμματα της χθεσινής κακοκαιρίας θα απασχολήσουν πρόσκαιρα τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και ίσως την Κρήτη.  

Οι βοριάδες μόνο στα νότια πελάγη θα φτάσουν το πολύ τα 6 Μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 -35 ,στα κεντρικά από 22 έως 36 και στα νησιά από 22-33 βαθμούς Κελσίου. 

Την Τρίτη και την Τετάρτη οι απογευματινές βροχές και μπόρες θα συνεχιστούν κυρίως στα βουνά στη κεντρικής και βόρειας χώρας οι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι  θα διατηρηθούν στα πελάγη στα 5-6 BF ,ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή πτώση με μεγίστη θερμοκρασία τους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη οι απογευματινές μπόρες σταματούν οι βοριάδες συνεχίζουν να πνέουν με τις ίδιες εντάσεις και ο υδράργυρος ανεβαίνει λίγο ,φτάνοντας πάλι τους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος με βάση σημερινά προγνωστικά στοιχεία την Παρασκευή και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, οι απογευματινές μπόρες φαίνεται να επιστρέφουν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι βοριάδες να διατηρούν τις εντάσεις τους  στα πελάγη και η θερμοκρασία να παραμένει περίπου στις  ίδιες ελαφρά υψηλότερα από τα κανονικά για αρχή Ιουλίου  επιδόσεις της .