Στραπατσάδα ή Καγιανάς; Ο Άκης Πετρετζίκης το μαγειρεύει και μας λύνει την απορία! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Στραπατσάδα ή Καγιανάς; Ο Άκης Πετρετζίκης το μαγειρεύει και μας λύνει την απορία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 30/06/17 - 14:21

Καγιανάς ή στραπατσάδα; Ανάλογα με το γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας στο οποίο βρίσκεστε μπορεί να έχει άλλη ονομασία.


Αν όμως έχει αυγα, φέτα και ντομάτες μιλάμε ... στην ίδια γλώσσα!


Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
  • 1 κ.γ. βασιλικό φρέσκο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 γρ. φέτα
  • πιπέρι
    • Για το σερβίρισμα

    • 100 γρ. ρόκα
    • 6 τοματίνια
    • 4 φέτες ψωμί, ψημένες
    • 20 γρ. φέτα
    • λίγο ελαιόλαδο
    • πιπέρι
      • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ώστε να κάψει καλά.
      • Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια 0,5 εκ.
      • Προσθέτουμε στο τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι.
      • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
      • Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη και πετάμε τις φλούδες.
      • Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και μόλις λιώσει σβήνουμε με το βαλσάμικο.
      • Μόλις εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το κύμινο, την πάπρικα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία από τις ντομάτες.
      • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε πιπέρι, λίγο θυμάρι και ρίγανη.
      • Ανακατεύουμε τα αυγά με ένα πιρούνι ίσα ίσα για να σπάσουν οι κρόκοι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
      • Ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται τα αυγά και μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται στο τηγάνι, αφαιρούμε από τη φωτιά.
      • Τρίβουμε τη φέτα με τον τρίφτη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
        • Για το σερβίρισμα

        • Απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής τη ρόκα και τα τοματίνια κομμένα στη μέση.
        • Βάζουμε από πάνω 4 φέτες ψωμί ψημένο και απλώνουμε πάνω σε κάθε ψωμί το μείγμα από το τηγάνι.
        • Τρίβουμε από πάνω τη φέτα, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και σερβίρουμε.
          • Μέθοδος Εκτέλεσης

            akispetretzikis.com

            Πηγή: