Τα επτά βασικά λάθη που κάνουμε στην κουζίνα

 
Τα επτά βασικά λάθη που κάνουμε στην κουζίνα

Ενημερώθηκε: 29/09/16 - 18:12

Τα λάθη και οι γκάφες στην κουζίνα όταν μαγειρεύουμε είναι δεκάδες, για να μην πούμε εκατοντάδες, με αποτέλεσμα το φαγητό να είναι χάλια, στην κουζίνα να επικρατεί χάος και καμιά φορά να κινδυνεύει ακόμα και η σωματική μας ακεραιότητα. Οι πιο διάσημοι σεφ στον κόσμο έφτιαξαν έναν κατάλογο με τα επτά πιο συνηθισμένα λάθη και μας δίνουν τις πολύτιμες συμβουλές του για το πως θα τα διορθώσουμε ή θα τα αποφύγουμε.

1. Το παρακάνουμε με το αλάτι, το πιπέρι κλπ

Συμβαίνει σχεδόν πάντα, αλλά υπάρχει λύση. Αν το φαγητό είναι πολύ καυτερό λίγο βούτηρο ή ζάχαρη θα λύσουν το πρόβλημα, αν είναι πολύ γλυκό βάλτε λεμόνι και όχι αλάτι όπως κάνουν σχεδόν όλοι

2. Βάζουμε την σάλτα σε μακαρόνια που έχουν βράσει τελείως

Λάθος, αποσύρουμε τα μακαρόνια από τη φωτιά όταν έχουν βράσει κατά 90%. Κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό αφού ανακατέψει τα μακαρόνια με την σάλτσα. Βράζουμε για λίγα λεπτά.

3. Μετράμε τα υλικά την ώρα που μαγειρεύουμε

Θα πείτε ότι αυτό εξυπακούετε. Και όμως αν την ώρα που μαγειρεύετε είναι όλα μετρημένα, μπαχαρικά, λαχανικά, λάδι, κρασί, θα απολαύσετε το μαγείρεμα

4. Σβήνετε την φωτιά από λάδι με νερό

Πιστέψτε μας! θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Απλώς σκεπάστε τη φωτιά με μαγειρική σόδα ή αλάτι. Αν μέσα στον πανικό σας δεν τα βρίσκετε, βάλτε το καπάκι στο τηγάνι και αποσύρετέ το από το μάτι

5. Χρησιμοποιείτε μαχαίρια που δεν κόβουν καλά

Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφετε ό,τι προσπαθείτε να κόψετε.

6. Το παρακάνετε με το ανακάτεμα

Αν δεν μαγειρεύετε κινέζικο που όντως θέλει συνέχεια ανακάτεμα, μην ταλαιπωρείτε το φαγητό σας

7. Προσπαθείτε να πιάσετε ένα μαχαίρι που πέφτει

Οι γνώστες λένε πως "ένα μαχαίρι που πέφτει δεν έχει λαβή". Είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα κοπείτε και μάλιστα άσχημα αν προσπαθήσετε να το πιάσετε στον αέρα