Χριστοδουλίδης – Δημητρίου: Σύσκεψη για το θέμα της Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ)

 
κυπρος

Ενημερώθηκε: 08/05/23 - 19:29

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη είχε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζητήθηκαν το κυπριακό, οι πρόσφατες επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας και ευρύτερα θέματα πολιτικής και εσωτερικής διακυβέρνησης.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Δημητρίου υπογράμμισε όσον αφορά το κυπριακό και τα όσα έχουν προκύψει στην περιοχή της Αμμοχώστου, ότι συζητήθηκαν οι ενέργειες και τα διαβήματα από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέροντας παράλληλα ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αντίστοιχες ενέργειες της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά και του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στόχος όπως ανέφερε, είναι όχι μόνο η ενημέρωση του διεθνούς παράγοντα και των εταίρων μας, αλλά και η αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

«Όλοι και όλες έχουμε ευθύνη και ως πολιτικές δυνάμεις αλλά και ως άτομα να υπηρετήσουμε τον στόχο της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι και η ουσία των δικών μας πρωτοβουλιών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Δημητρίου σημείωσε ότι ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει αποστείλει επιστολές προς τους ομολόγους της, καλώντας τους να υπερασπιστούν το δίκαιο και τη νομιμότητα, κάτι που θα πράξει και ως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προς τους ηγέτες του ΕΛΚ.

Όσο αφορά τον ρόλο του Δημοκρατικού Συναγερμού μέσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ερωτηθείσα από δημοσιογράφους, η κ. Δημητρίου απάντησε ότι ως Παράταξη έχουμε τις αρχές μας, τις αξίες μας, τις θέσεις μας οι οποίες δεν αλλάζουν σε καμία περίπτωση, ειδικά για το κυπριακό, αλλά βεβαίως και για θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Με αυτόν τον τρόπο ακριβώς, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, θα πορευτούμε για κάθε ζήτημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ