Στο σφυρί μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη

 
Στο σφυρί μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα με τη Δήμητρα Λιάνη

Ενημερώθηκε: 15/06/21 - 11:55

Ο «Ανδρέας ζει» κι αυτός τους οδηγεί! Είκοσι πέντε χρόνια από τον θάνατό του (συμπληρώνονται φέτος στις 23 Ιουνίου) και «πουλάει» ακόμη.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά και όσοι τον νοσταλγούν ακριβοπληρώνουν! Βγήκε λοιπόν στο σφυρί η νυφική μπομπονιέρα του γάμου του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη και έχει γίνει ανάρπαστη… Ξεκίνησε με τιμή πώλησης, από τον ιδιώτη που την έβγαλε στο διαδίκτυο, τα 5.000 ευρώ και μέσα σε λίγες ώρες έφτασε στα 10.000!

Η ασημένια αυτή αναμνηστική μπομπονιέρα από τον θρυλικό γάμο φέρει την υπογραφή του οίκου νυφικών της Νταίζης Αντωνοπούλου, που τη σχεδίασε αποκλειστικά για τους δυο τους. Ο πωλητής είναι κάτοικος του Ηρακλείου και έβαλε την μπομπονιέρα σε γνωστό ιστότοπο πωλήσεων. Αυτό έκανε πολλούς συμπολίτες του Κρητικούς να κάνουν τον Ηρακλή Πουαρό προκειμένου να καταλάβουν ποιος είναι, καθώς λίγοι θα είχαν τέτοιο αντικείμενο στην κατοχή τους, αφού, όπως αναφέρει η αγγελία, η μπομπονιέρα τού δωρήθηκε από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Αρα ήταν άνθρωπος κοντινός του. «Από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου» γράφει. Αυτό λοιπόν δίνει «μπόνους» στην τιμή του αντικειμένου, που ολοένα και εκτοξεύεται. Πρόκειται για ένα ασημένιο κουτί με τα ονόματα των τότε νιόπαντρων «Ανδρέας – Δήμητρα».

pap

Ο «τολμηρός συλλέκτης» το προώθησε στην τιμή των 5.000 και αμέσως προέκυψαν τρεις προσφορές, που ανέβασαν την τιμή στο διπλάσιο, προφανώς λόγω της συλλεκτικής αξίας του αντικειμένου. Να θυμίσουμε ότι ο γάμος του Ανδρέα και της Δήμητρας έγινε στις 13 Ιουλίου του 1989 στην Ελευθερώτρια στην Πολιτεία. Ηταν το γεγονός της χρονιάς εκείνης, καθώς ο 70χρονος Ανδρέας Παπανδρέου και η 35χρονη Δήμητρα Λιάνη αποφάσιζαν, παρά τις αντιδράσεις, να ενώσουν τις ζωές τους.

Σκεφτείτε λοιπόν ότι τόσα χρόνια μετά εκείνος ο Ανδρέας, κεφάλαιο της ελληνικής πολιτικής Ιστορίας, συγκινεί και κινητοποιεί ακόμη. Κρίμα στη Λιάνη που δεν… εκμεταλλεύθηκε τέτοιο όνομα, τέτοια ιστορία.

Πηγή: Espresso