Έντονο ενδιαφέρον Αλαφούζου – Κυριακού για τις τηλεοπτικές άδειες

Έντονο ενδιαφέρον Αλαφούζου – Κυριακού για τις τηλεοπτικές άδειες
Ενημερώθηκε: 25/02/20 - 13:54

Έντονο ενδιαφέρον για τις θεματικές άδειες φέρονται να έχουν δείξει οι Γιάννης Αλαφούζος και Θοδωρής Κυριακού.

Σύμφωνα με το Secret των "Παραπολιτκών",  σε διαγωνισμό, για ραδιοφωνικές άδειες, και μάλιστα εντός του 2020, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η ηγεσία του αρμόδιου για τα ΜΜΕ υπουργείου. Η κεντρική κατεύθυνση που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό θέλει την κυβέρνηση να προχωρά άμεσα στην απόδοση τόσο των θεματικών και περιφερειακών αδειών για τους τηλεοπτικούς σταθμούς όσο και αυτών για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο αρμόδιος υπουργός, Στέλιος Πέτσας, φαίνεται ότι «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς την όλη διαδικασία, έχοντας ως κεντρικό στόχο τη διενέργεια από το ΕΣΡ όλων των διαγωνιστικών διαδικασιών, ακόμα και εντός του τρέχοντος έτους. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, προτεραιότητα θα δοθεί στην αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών όσον αφορά την τηλεόραση και ακολούθως θα «τρέξουν οι διαδικασίες για τις θεματικές τηλεοπτικές άδειες.

Στην κυβέρνηση ήδη έχουν καταγράψει αυξημένο ενδιαφέρον σε σχέση με τις θεματικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας. Συγκεκριμένα, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό οι
Γιάννης Αλαφούζος και Θοδωρής Κυριακού , τον κατέστησαν κοινωνό του ενδιαφέροντός τους για την απόκτηση και θεματικής άδειας. Μάλιστα, το αφεντικό του ΣΚΑΪ έδειξε να βιάζεται σε σχέση με τον διαγωνισμό, αφού, όπως εξήγησε στον πρωθυπουργό, έχει πανέτοιμο το project «ΣΚΑΪ 24».

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για ένα αμιγώς ενημερωτικό κανάλι, που ήταν να βγει στον αέρα πριν από έναν χρόνο, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, αφού δεν βρέθηκε η κατάλληλη συχνότητα. Για θεματική άδεια ενδιαφέρεται και το αφεντικό του ΑΝΤ1, ο οποίος έχει κατά νου ένα ενδιαφέρον τηλεοπτικό project, που κάνει θραύση στην Αμερική. Εκτός από τους δύο μεγάλους, για θεματική άδεια ενδιαφέρεται και ο ιδιοκτήτης του Νέου Εψιλον, Φίλιππος Βρυώνης. Σε ό,τι αφορά, τώρα, τις ραδιοφωνικές άδειες, το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον κ. Πέτσα να καταλήγει στο μοντέλο των περιφερειακών αδειών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι νέες άδειες θα έχουν περιφερειακή εμβέλεια