Η καταγγελία της ΕΤΙΤΑ για τον δημοσιογράφο του STAR, Βάιο Σύρο

Η καταγγελία της ΕΤΙΤΑ για τον δημοσιογράφο του STAR, Βάιο Σύρο
Ενημερώθηκε: 29/05/19 - 18:28

Με μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) καταγγέλλει τον δημοσιογράφο του Star Βάιο Σύρρο, ο οποίος έκανε ρεπορτάζ που έπαιξε στο δελτίο ειδήσεων του STAR, για τo τo oποίο χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο. Ενώ, η λήψη πλάνων δεν έγινε από επαγγελματία καμεραμάν, όπως ορίζει ο νόμος.

Αυτό μάλιστα που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η αναφορά εντός εισαγωγικών της λέξης «συνάδελφος» για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο του STAR, αλλά και η πρόσκληση της ΕΤΙΤΑ στην ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση για το περιστατικό σε ένα θέμα που έχει διχάσει τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Αλλά και σε μια εποχή που συνεχίζουν να χάνονται θέσεις εργασίας στα κανάλια, αφού πλέον η χρήση iphone στα ρεπορτάζ γίνεται όλο και πιο συχνή, στερώντας θέσεις εργασίας των τεχνικών στους τηλεοπτικούς σταθμούς:

Δείτε τι αναφέρει σχετικά το δελτίο Τύπου της ΕΤΙΤΑ:

 

Καταδικάζουμε την αντισυναδελφική συμπεριφορά του "συναδέλφου" δημοσιογράφου Βάϊου Σύρρου, ο οποίος χρησιμοποίησε το κινητό του για να καλύψει τεχνικά ολόκληρο ρεπορτάζ το οποίο έπαιξε στις ειδήσεις του STAR. Τέτοιες πρακτικές υπονομεύουν τη δουλειά πολλών συναδέλφων τεχνικών και δε θα γίνουν ποτέ ανεκτές από την Ένωσή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ MEDIA

 

Καλούμε επίσης το σωματείο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να πάρει επιτέλους θέση γι αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο που όλο και πιο συχνά παρατηρείται από "συναδέλφους" δημοσιογράφους.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ένωσή μας θα αναγκαστεί να προσφύγει στις διεθνείς ενώσεις για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

Υ.Γ.)

Γνωρίζει η Διεύθυνση Ειδήσεων του σταθμού την προέλευση του συγκεκριμένου ρεπορτάζ και αν ναι, συμφωνεί με αυτό;;