Ποιοι και γιατί εισηγούνται στον Ιβάν Σαββίδη να πουλήσει το OPEN TV

Ποιοι και γιατί εισηγούνται στον Ιβάν Σαββίδη να πουλήσει το  OPEN TV
Ενημερώθηκε: 07/04/19 - 12:42

Τα απελπιστικά χαμηλά νούμερα του OPEN TV μετά από αρκετούς μήνες πορείας του καναλιού, προβληματίζει τους ιθύνοντες του καναλιού.  Αυτό όμως, που κυρίως έχει απογοητεύσει του στενούς συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη, είναι η απουσία προοπτικής να αλλάξει άμεσα η αρνητική πορεία της τηλεθέασης.

Αναφέρουν, μάλιστα, ενδεικτικά ότι οι νέες εκπομπές που εντάσσονται στο πρόγραμμα αντί να διορθώσουν την κατάσταση την κάνουν χειρότερα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι εκπομπές της Έλενας Τσαβαλιά και της Ειρήνης Κολιδά.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εισηγήσεις στον Ιβάν Σαββίδη να πουλήσει τις μετοχές του OPEN TV σε γνωστό επιχειρηματία μιντιάρχη, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Όσοι υποστηρίζουν την άποψη αυτή αναφέρουν ως επιπλέον επιχείρημα, ότι το κανάλι δεν έχει μπορέσει, εκτός από τηλεθέαση, να αποκτήσει και πολιτική παρέμβαση. Η πολιτική γραμμή να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ώστε να μην ενοχλούνται τα δύο μεγάλα κόμματα έχει σαν αποτέλεσμα να... ενοχλούνται οι τηλεθεατές και να φεύγουν!

Ειδικά για το θέμα αυτό, οι υποστηρικτές της άποψης ότι το κανάλι πρέπει να πουληθεί, ανέφεραν τα νούμερα από την πρεμιέρα της εκπομπής της Έλλης Στάη. Με καλεσμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια καυτή πολιτικά περίοδο, με το προεκλογικό κλίμα να αρχίζει να... «κοκκινίζει», η συνένετευξη του αρχηγού της ΝΔ -του οποίου τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις είναι ψηλά- ήταν απελπιστικά χαμηλά. Χαμηλότερα μάλιστα από την αντίστοιχη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, πριν αρκετό καιρό και μάλιστα σε «ψυχρό», πολιτικά, χρόνο. 

Πολιτικοί παρατηρητές, πάντως, εκτιμούσαν ότι μέχρι τις εκλογές δεν πρόκειται να γίνει κάποια σοβαρή κίνηση για πώληση του OPEN TV. Οι πιθανότητες για κίνηση έκπληξη από τον βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, για λόγους που όλοι κατανοούν, δεν είναι πιθανή.

Πάνως οι εξελίξεις στον μιντιακό όμιλο του Ιβάν Σαββίδη θα έχουν ενδιαφέρον...