Κεντροαριστερά: Διαφωνία για την ημερομηνία των εκλογών

 
Κεντροαριστερά: Διαφωνία η ημερομηνία των εκλογών

Ενημερώθηκε: 05/10/17 - 08:52

Νέο πεδίο διαφωνίας των κομμάτων που θα συγκροτήσουν το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς η ημερομηνία των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα αναβολής της ημερομηνίας των εκλογών για το Δεκέμβριο έθεσε το Ποτάμι στην αποψινή συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου με το αιτιολογικό της καλύτερης προετοιμασίας των δύο εταιρειών (OTS & WIND) στις οποίες έγινε ανάθεση του έργου της οn line ψηφοφορίας για την εκλογή ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα.

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε και πρότεινε να οριστικοποιηθούν οι επαφές με τις εταιρείες και το θέμα να συζητηθεί ξανά μόνο αν ζητήσουν αυτές κάποιον χρόνο.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της επιτροπής, ο οποίος είπε ότι θα μπορούσαν να οριστούν οι Κυριακές 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι η Wind έχει ζητήσει 45 ημέρες για να παραδώσει το υλικό.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα λυθεί την Παρασκευή αφού μιλήσει και με τους υποψηφίους ο πρόεδρος της επιτροπής.

Η εξ αποστάσεως ψηφοφορία την οποία έθεσε εμφατικά ο Σταύρος Θεοδωράκης με επιστολή του, δεν συζητήθηκε καθώς κατά πληροφορίες ο Νίκος Αλιβιζάτος ξεκαθάρισε ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία έχει κλείσει ως θέμα για την επιτροπή και γι'αυτό έδωσε μόλις ένα λεπτό στον εκπρόσωπο του Ποταμιού να αναλύσει την πρόταση Θεοδωράκη για το σύστημα ZEUS.

Φώφης Γεννηματά

Εκπρόσωποι της τόνισαν στο σημείο αυτό θέλοντας να προλάβουν επικοινωνιακή αντεπίθεση του κόμματος Θεοδωράκη ότι την εξ αποστάσεως δεν την απέρριψε η Φώφη Γεννηματά αλλά οι επιστήμονες που δεν έδωσαν εγγυήσεις επί του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Αποφασίσθηκε επίσης να διεξαχθούν τουλάχιστον δύο τηλεμαχίες, σε Αθήνακαι Θεσσαλονίκη με προτεινόμενο συντονιστή δημοσιογράφο τον Παύλο Τσίμα.