Ο ηγέτης της Καταλονίας ζητάει άσυλο στις Βρυξέλλες!

 
Ο ηγέτης της Καταλονίας ζητάει άσυλο στις Βρυξέλλες!

Ενημερώθηκε: 30/10/17 - 15:52

Έκανε όλη την Ισπανία άνω κάτω και τώρα φαίνεται να έχει διαφύγει στις Βρυξέλλες! Ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, μετά την ανακοίνωση για την απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία, φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό για να ζητήσει άσυλο καθώς τον περιμένει βαρύ κατηγορητήριο.

μήνυση

Κάρλες Πουτζδεμόν

Η γενική εισαγγελία της Ισπανίας τη Δευτέρα 30/10 άσκησε για στάση, απόσχιση, κατάχρηση και άλλα εγκλήματα κατά της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας και των μελών της τοπικής Βουλής. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει αυτή την ώρα το BBC, η καταδίκη για τόσο σοβαρές κατηγορίες ισοδυναμεί με πολυετή κάθειρξη, ιδιαίτερα για τον επικεφαλής της κυβέρνησης, .

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν, όμως, είναι άφαντος τις τελευταίες ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες της ισπανικής κυβέρνησης, δεν βρίσκεται πλέον στην Καταλονία. Υπό το φόβο των κατηγοριών και της σύλληψής του, διέφυγε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες!

Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα πως ο υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου πρόσφερε «άσυλο» στον Πουτζδεμόντ, ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, έσπευσε να τις διαψεύσει.