Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προηγείται με 13% η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

 
Σταθερό προβάδισμα υπέρ της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ)

Ενημερώθηκε: 30/10/17 - 23:51

Μια νέα δημοσκόπηση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), δείχνει, μεγάλο προβάδισμα υπέρ της ΝΔ έναντι του κυβερνώντος κόμματος.

αυτοδυναμίας 

ΝΔ

κυβέρνηση 

πολιτών 

ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Δημοκρατία

Η νέα αυτή δημοσκόπηση έρχεται λίγες ώρες μετά την δημοσκόπηση της Marc που εμφανίζει επίσης πορεία για τη ,με την να εμφανίζει σημάδια κόπωσης έπειτα από την επιβολή εκατοντάδων δημοσιονομικών μέτρων και 11,9% απόσταση.Στις επτά εβδομάδες που μεσολάβησαν από την προηγούμενη μέτρηση της Marc, η εκλογική συμπεριφορά των παρουσιάζει οριακές μεταβολές. Κι αυτό καθώς οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να βαθμολογούν με έντονα αρνητικό τρόπο την κυβέρνηση, διατηρώντας τη διψήφια ποσοστιαία διαφορά που χωρίζει τον από τη , η οποία εμφανίζει μεν ελαφρά κάμψη, αλλά εξακολουθεί να κινείται σε ρότα αυτοδυναμίας.

ΠΑΜΑΚ:  Προς λάθος κατεύθυνση κινούνται τα πράγματα

Στα ερωτήματα που τέθηκαν σε αυτή τη νέα δημοσκόπηση, οι ερωτώμενοι πολίτες μεταξύ άλλων κλήθηκαν να δώσουν τις απαντήσεις τους σχετικά με το πώς οι ίδιοι αποτιμούν το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αλλά και πώς βλέπουν τη συμφωνία για τα F-16. Παράλληλα, αποτυπώνεται ποια είναι τα μετεκλογικά σενάρια που οι ίδιοι προκρίνουν.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας κοινής γνώμης, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 13%, καθώς συγκεντρώνει 31% έναντι 18% του κυβερνώντος κόμματος. Η Χρυσή Αυγή έρχεται τρίτο κόμμα με 7%, ακολουθεί η ΔΗΣΥ με 6,5% και ΚΚΕ με 5,5% ενώ οριακά στο 3% κινείται η Ενωση Κεντρώων. Οι ΑΝΕΛ είναι στο 2,5% και το Ποτάμι 1,5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 16%.

"
"
"
"
"
"
"
"