Εκλογές Κεντροαριστεράς: Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις - LIVE (ΦΩΤΟ)

 
Εκλογές Κεντροαριστεράς: Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις - LIVE (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 13/11/17 - 10:59

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις για την εκλογή του αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα, με τους πολιτικούς και τους ψηφοφόρους να προσέρχονται στις κάλπες για τον πρώτο γύρο εκλογών.

Περισσότεροι από 120.000 πολίτες είχαν ψηφίσει στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς έως τις 15.00, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών Δεοντολογίας καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.

Ίσως ξεπεράσουν τους 200.00 ψηφοφόρους, μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ, εκτός από τον δήμο Αθηναίων και σε εκείνους που περνά η μαραθώνια διαδρομή, όπου θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, λόγω του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.

Και οι εννέα υποψήφιοι αρχηγοί του νέου φορέα με τις τελευταίες τους δηλώσεις κάλεσαν τους πολίτες να έρθουν στις κάλπες καθώς από τη συμμετοχή θα κριθεί η επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι: Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκλογές Κεντροαριστεράς: Στις κάλπες για το νέο πολιτικό φορέα

  • 10:59

    Τσιόδρας: Το Ποτάμι πλήρωσε την οργανωτική του αδυναμία

    «Το 75% πήγε σε υποψήφιους του ΠΑΣΟΚικού κόσμου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, και εκτίμησε ότι «πρόκειται για πολίτες που επαναπατρίζονται και θεωρούν ότι οι εξελίξεις περνούν μέσα από το ΠΑΣΟΚ». 

    Για το χαμηλό ποσοστό του Σταύρου Θεοδωράκη είπε ότι «το Ποτάμι πλήρωσε την οργανωτική του αδυναμία» και κυρίως στην επαρχία. 

    Τέλος, αναφορικά με τη μελλοντική στάση του Ποταμιού είπε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι θα σεβαστεί τους ψηφοφόρους και θα μείνει για να υπερασπιστεί τις ιδέες του. 
     

  • 00:24

    Θεοδωράκης: Συγχαρητήρια στη Φώφη, ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται

    «Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης.

    Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία.

    Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας.

    Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης. 
     

  • 23:28

    Π. Κουκουλόπουλος: Εγγύηση ενότητας η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών  

    Εγγύηση ενότητας χαρακτήρισε τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ο Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

    Ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι, "από εδώ και πέρα μόνο καλύτερες μέρες υπάρχουν" και συμπλήρωσε πως δημιουργείται μια εξαιρετική αφετηρία πρότασης για την Ελλάδα. "Από δω και πέρα η φωνή μας θα ακούγεται πολύ πιο δυνατά εκ των πραγμάτων. Αυτό το σχήμα που προέκυψε μέσα από τη συμμετοχή των πολιτών, δεν είναι απλά τρίτη δύναμη, διεκδικεί μια δική της θέση στο πολιτικό σκηνικό. Από εδώ και πέρα διαρκώς θα προσθέτει αυτή η παράταξη".

  • 23:26

    Σπ. Λυκούδης: Ο Στ. Θεοδωράκης κατέθεσε ένα σοβαρό μεταρρυθμιστικό λόγο

     Σοβαρό μεταρρυθμιστικό λόγο κατέθεσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε ο βουλευτής Α' Αθήνας με το Ποτάμι , Σπύρος Λυκούδης, σχολιάζοντας τις εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

    "Η επίδοση του Σταύρου Θεοδωράκη τον αδικεί κατά τη γνώμη μου, γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης τόλμησε και κατέθεσε ένα σοβαρό μεταρρυθμιστικό λόγο σ' αυτή τη φάση των υποψηφίων αρχηγών" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης.

    Σε ό,τι αφορά την συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία, τη χαρακτήρισε ενθαρρυντική, σημείωσε πως "η προσπάθεια ανασυγκρότησης της ευρύτερης προδευτικής παράταξης κεντροαριστεράς ξεκινάει με αισιόδοξη αφετηρία".

    Σημείωσε, εξάλλου, πως "οι δύο πρώτοι υποψήφιοι οφείλουν να αποδείξουν ότι όλη αυτή η ιστορία δεν σημαίνει ότι αναγεννάται το ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι γεννιέται μια καινούρια, μεγάλη προοδευτική παράταξη".

  • 21:52

    Ψήφισαν 210.264 πολίτεςΚεντροαριστερά

     

  • 21:44

    Τα πρώτα αποτελέσματα

    Με καταμετρημένο το 15% των ψήφων από τα εκλογικά τμήματα της επαρχίας η Φ. Γεννηματά προηγείται με 50,4% και ακολουθούν: Ανδρουλάκης 25,83%, Καμίνης 11,54%, Θεοδωράκης 5,46%, Μανιάτης 3,16%, Ραγκούσης 1,8%, Γάτσιος 1%, Πόντας 0,4%, Τζιώτης 0,2%.

  • 21:40

    Τα πρώτα αποτελέσματα

    Με καταμετρημένο το 15% των ψήφων από τα εκλογικά τμήματα της επαρχίας η Φ. Γεννηματά προηγείτε με 51% και ακολουθούν: Ανδρουλάκης 25%, Καμίνης 11%, Θεοδωράκης 5,5%,

  • 20:23

    Αλεβιζάτος: Η συμμετοχή ξεπέρασε τις 200.000

    Ο κ. Αλιβιζάτος ανακοίνωσε και επίσημα πως η συμμετοχή ξεπέρασε τις 200 χιλιάδες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πάει αρκετά πιο ψηλά, καθώς τα εκλογικά τμήματα δε θα κλείσουν μέχρι να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες. 

    Η συμμετοχή των πολιτών ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους ευρωνεύονταν την προσπάθεια, δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος. 

    «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει να υπάρχει αυτή η παράταξη, οι πολίτες ψήφισαν να υπάρχει ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ» δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας 

  • 19:38

    Συμμετοχή

    Στις 19:30 η συμμετοχή ξεπέρασε τις 200.000. Περίπου το 1/3 των ψηφισάντων είναι στην Αθήνα και τα 2/3 στην επαρχία.

    Στις 20:05 θα κάνει δηλώσεις ο Νίκος Αλιβιζάτος. Τα εκλογικά τμήατα θα παραμείνουν ανοικτά όπου υπάρχουν ουρές. 

  • 18:50

    Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εξέλιξη της ψηφοφορίας

    Εκλογές Κεντροαριστερά

    Εκλογές Κεντροαριστερά

    Εκλογές Κεντροαριστερά

    Εκλογές Κεντροαριστερά

     

     

     

  • 18:46

    Συμμετοχή στις 18:30

    Στις 18:30 αυτοί που είχαν ψηφίσει ξεπέρασαν τις 180.000. Περίπου το 1/3 των ψηφισάντων είναι στην Αθήνα και τα 2/3 στην επαρχία.

    Την ικανοποίησή του εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και ο κ. Αλιβιζάτος. 

  • 17:55

    Συμμετοχή στις 17.45 - Τελικό αποτέλεσμα

    Σύμφωνα με δήλωση του Ν. Αλεβιζάτου λίγο πριν, η συμμετοχή έχει φτάσςι στις 176.000. Όπως είπε αν υπάρξει ανάγκη οι κάλπες θα μείνουν ανοχτές και μετά τις 20.00. Οσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, εκτίμησε ότι αν δεν υπάρχει κάτι απρόοπτο αυτό θα το ξέρουμε 22.30 - 23.00

  • 17:04

    Πότε το τελικό αποτέλεσμα;

    Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Νίκος Αλιβιζάτος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον βέβαια έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και αποφευχθούν εντάσεις και εντάσεις. 

  • 17:03

    Συμμετοχή μέχρι τις 16.30

    Λίγο μετά τη 1μμ η συμμετοχή έσπασε το φράγμα των 100 χιλιάδων, ενώ στις 16:30 αυτοί που είχαν ψηφίσει ξεπέρασαν τις 146.000. Περίπου το 1/3 των ψηφισάντων είναι στην Αθήνα και τα 2/3 στην επαρχία.

  • 16:59

    Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την έξοδο του από το εκλογικό κέντρο 

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ψήφισε στις 2 το μεσημέρι στους Αμπελόκηπους και αμέσως μετά δήλωσε: «Εύχομαι η σημερινή διαδικασία να δώσει την ευκαιρία στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη να προβάλει με πολύ καθαρό τρόπο τις προγραμματικές της θέσεις, να αποκτήσει ξανά το δεσμό που είχε και πρέπει να έχει με την ελληνική κοινωνία και να παίξει το ρόλο της ως υπεύθυνη δύναμη υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές για τον τόπο μας». 
     

  • 16:55

    Γ. Παπανδρέου: Είναι η ώρα για μια διαφορετική πορεία της χώρας, με πρωτοπορία το ίδιο τον πολίτη

    Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε λίγο πριν το μεσημέρι στη Ν. Ερυθραία και στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «κάλεσμα αλλαγής, διότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, έχει τεράστιες δυνατότητες εάν ο Ελληνικός λαός ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση, τη θέληση, να γίνουν αλλαγές».

    Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει «να ξεφύγει από τις μεγάλες κουβέντες εκείνων των παρατάξεων, και της δεξιάς και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ουσιαστικά εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό τάζοντας παραδείσους, αλλά κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσαρμογή μετά από την οικονομική κρίση. Είναι η ώρα για μια διαφορετική πορεία της χώρας, με πρωτοπορία τον ίδιο τον πολίτη»

  • 15:54

    «Η εκλογή αρχηγού στο αβάπτιστο κόμμα της ψευδεπίγραφα λεγόμενης Κεντροαριστεράς, των πολλών κοινοβουλευτικών ομάδων και υβριδικών κομμάτων στο εσωτερικό του, συνιστά μάλλον μια φαρσοκωμωδία και επιβεβαιώνει την βαθύτατη παρακμή της κατεστημένης πολιτικής τάξης» δηλώνει ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    «Εδώ που τα λέμε το νέο πολιτικό κόμμα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα άθυρμα των ορφανών του Σημίτη, ο οποίος υπήρξε ο πρωτεργάτης και αρχιτέκτων της σημερινής καταστροφής της χώρας. αναφέρει ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

  • 15:53

    Ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε σε εκλογικό τμήμα στη Νέα Ερυθραία, ενώ συνομίλησε και με πολίτες που συνάντησε εκεί.

    «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, γιατί είναι ένα βήμα συμμετοχής. Ένα βήμα συμμετοχής για τους πολίτες, ένα βήμα συμμετοχής για τους φίλους και τα μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

    μ

    κ
  • 15:52

    Στις κάλπες προσήλθε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ως ευκαιρία για να αποκτήσει η παράταξη τον δεσμό που πρέπει να έχει με την κοινωνία.

    «Εύχομαι η σημερινή διαδικασία να δώσει την ευκαιρία στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη να προβάλει με πολύ καθαρό τρόπο τις προγραμματικές της θέσεις, να αποκτήσει ξανά το δεσμό που είχε και πρέπει να έχει με την ελληνική κοινωνία και να παίξει το ρόλο της ως υπεύθυνη δύναμη υπέρ του εθνικού συμφέροντος», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

    «Οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές για τον τόπο μας», πρόσθεσε.

    μ
  • 15:45

    Περισσότεροι από 120.000 πολίτες είχαν ψηφίσει στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς έως τις 15.00 σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών Δεοντολογίας καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.

  • 15:44

    Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Νίκος Αλιβιζάτος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον βέβαια έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και αποφευχθούν εντάσεις και εντάσεις.

  • 14:33

    Εως τις 14:00  είχαν προσέλθει στις κάλπες περισσότεροι από 107.000 πολίτες. Αν η προσέλευση των πολιτών συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 150 και ίσως αγγίξει τις 200 χιλιάδες.

  • 14:32

    Στις κάλπες προσέφυγαν πολίτες κάθε ηλικίας. Από μικρά παιδάκια- που συνόδευαν βέβαια τους γονείς τους- έως ηλικιωμένοι.

    δ

    δ

     

  • 14:04

    Είμαστε παρόντες στην πορεία του προοδευτικού χώρου, στον αγώνα για την ανασύνταξή του», δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», γιατί στις εκλογές της κεντροαριστεράς το ΚΙΔΗΣΟ δεν έχει υποψήφιο.

  • 13:27

    Για να συμμετάσχει κάποιος στη ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλει κατ' ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας. Αν περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η... προίκα του νέου κόμματος.

  • 13:24

    Η ψηφοφορία απαιτεί χρόνο και οι ουρές δεν μπορούν να αποφευχθούν: Πρώτα ο ψηφοφόρος πρέπει να συμπληρώσει μια σχετική αίτηση για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, στη συνέχεια ελέγχεται η ταυτότητά του, μέσω τάμπλετ, και μετά επιλέγει σε παραβάν τον υποψήφιο της προτίμησής του πριν ρίξει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

    μ

  • 13:23

    Ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος ο οποίος, όπως είχε προαναγγείλει, ψήφισε σήμερα το πρωί για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς

    σ
     
  • 13:23

    Αρκετοί πήγαν να ψηφίσουν αμέσως μετά τη συμμετοχή τους σε κάποιον από τους αγώνες του 35ου Μαραθωνίου της Αθήνας

    χ
  • 13:19

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν ήδη ψηφίσει 75.000 πολίτες, ενώ η τάση είναι για πάνω από 150.000, μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

  • 11:32

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στη Ρόδο

    χ

  • 11:30

    Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που ψηφίζουν σε όλη τη χώρα για την κεντροαριστερά παρατηρείται σύμφωνα με πληροφορίες.

    Μέχρι και πριν λίγο από τις 10:00 η ψηφοφορία σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε αυξητικούς ρυθμούς και κινείτο γύρω στις 30.000 . Οι ειδικοί εκτιμούν ότι από τώρα μέχρι και το μεσημέρι αναμένεται μεγαλύτερος όγκος των ψηφοφόρων.

  • 11:16

    ψ

  • 10:57

    Στα εκλογικά τμήματα παρατηρείται αρκετή κινητικότητα και σε κάποια έχουν σχηματιστεί ουρές.

     
  • 10:57

    Στη Σκάλα Λακωνίας σταμάτησε η διαδικασία για λίγο γιατί εμφανίστηκε κάποιος με πολλές ταυτότητες συγχωριανών του μαζί του και ήθελε να ψηφίσει εκ μέρους όλων, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μικρή ένταση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

  • 10:57

    Στην Καλλιθέα ψήφισε η υποψήφια Φώφη Γεννηματά 

    φοφι

  • 10:56

    Ο υποψήφιος Γιάννης Μανιάτης ψήφισε στο εργατικό Κέντρο του Άργους

    ΜΑρτινης

  • 10:55

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

     
  • 10:54
  • 10:54

    O Γιάννης Ραγκούσης ήταν από τους πρώτους υποψήφιους που πήγαν να ψηφίσουν. Προσήλθε σε εκλογικό τμήμα στον Χολαργό.

    δγ
  • 10:53

    Υποψήφιοι είναι (με αλφαβητική σειρά) οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματα, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

  • 10:52

    Ανδρουλάκης: Αν μας τιμήσει ο λαός, θα κάνουμε συμφωνία χωρίς ψευτοδιλήμματα

    Το νησί της Ρόδου επέλεξε για το τέλος του προεκλογικού του αγώνα ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, όπου και θα ψηφίσει.

    Το βράδυ του Σαββάτου μίλησε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του, όπου υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «το εγχείρημα αυτό δεν είναι κομματικό», τονίζοντας, ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε άλλη εποχή. Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, για την στάση που τηρεί στο ασφαλιστικό, στις συντάξεις και στο ζήτημα των μνημονίων, ενώ τόνισε, πως τα πράγματα θα βρουν τον δρόμο τους αργά η γρήγορα.

    «Πολλοί μας ρωτούν με ποιους θα κυβερνήσετε και εγώ απαντώ, ότι εάν μας τιμήσει ο λαός, θα κάνουμε μια σοβαρή συμφωνία χωρίς ψευτοδιλήμματα» ανέφερε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης

  • 10:52

    Καμίνης: Μιλάει η κοινωνία και τελειώνουμε με τους μηχανισμούς

    «Την Κυριακή μιλάει η κοινωνία και τελειώνουμε με τους μηχανισμούς». «Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχουν, τόσο ευρύτερη θα είναι και η νομιμοποίηση του εγχειρήματος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η βούληση του κόσμου μας να προχωρήσουμε γρήγορα προς το ενιαίο κόμμα».

    Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανταπόκριση των ψηφοφόρων, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, τους τελευταίους δύο μήνες, έχει δει ότι υπάρχει ένα αυθεντικό κίνημα ανθρώπων που εντάσσονται στον μεσαίο, «μετριοπαθή χώρο» όπως τον χαρακτήρισε, στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, που ζητούν «επιτέλους να μπορέσει να εκφραστεί η κοινωνία αυθεντικά».

    «Θέλουν αυτό να γίνει, όχι μέσα από κομματικούς μηχανισμούς και κομματικούς στρατούς. Πρέπει επιτέλους ο κόσμος του χώρου αυτού να αποκτήσει την αυτονομία του. Στις 12 Νοεμβρίου πρέπει να προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι, να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κόμμα ενιαίο, ένα κόμμα που θα δώσει διέξοδο απέναντι στο δίπολο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που κρατάνε την χώρα διχασμένη και την οικονομία της καθηλωμένη . Η ψήφος στις 12 Νοεμβρίου, δεν θα είναι ψήφος μόνο για ένα πρόσωπο - θα είναι για κάτι πάρα πολύ ευρύτερο. Θα είναι για τη δημιουργία ενός πολιτικού κόμματος, το οποίο θα φέρει μία μεγάλη ανατροπή στην πολιτική ζωή της χώρας» σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα.

  • 10:50

    Θεοδωράκης: Η μαζική συμμετοχή στις κάλπες θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση

    Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Κεντροαριστεράς μπορεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, κόντρα στον «αυταρχισμό» , στο «λαϊκισμό», στη «δημαγωγία» και στις «ιδεοληψίες», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του, στη Θεσσαλονίκη.

    «Καλώ τον κόσμο να αποφασίσει να συμμετέχει για έναν επιπλέον λόγο. Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση στον αυταρχισμό και στη συμπεριφορά που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Μπορούμε να μετατρέψουμε αυτήν την εκλογή, την εκλογή της Κυριακής και σε ένα δημοψήφισμα για όλα αυτά που ζούμε αυτή την εποχή. Θα είναι ένα καλό μήνυμα για την κυβέρνηση, αν αύριο, 200.000 κόσμου, 300.000 κόσμου ψηφίσει έναν άνθρωπο, που είναι κόντρα στο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στις ιδεοληψίες».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού, θα ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι στην Αγία Βαρβάρα, τον τόπο που μεγάλωσε (1ο ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας, Καλατζάκου 7).

  • 10:47
  • 10:46

    Γεννηματά: Ας κάνουμε τη 12η Νοεμβρίου, γιορτή της Δημοκρατίας

    Μήνυμα για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής στέλνει, με αποκλειστική της δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Με τη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά καλεί σε «προσκλητήριο ενότητας» και ζητά να γίνει «η 12η Νοεμβρίου γιορτή της Δημοκρατίας».

    «Η συμμετοχή είναι εγγύηση ενότητας, είναι μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο της κυβέρνησης, μήνυμα αντίδρασης στη λιτότητα και τη συντήρηση. Αλλά είναι και μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Ας κάνουμε τη 12η Νοέμβρη γιορτή της Δημοκρατίας. Τολμάμε για τη χώρα, τολμάμε για την Παράταξη» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά