Στην ανακρίτρια κατέθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος για την Λαϊκή Κύπρου

 
Στην ανακρίτρια κατέθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος για την Λαϊκή Κύπρου

Ενημερώθηκε: 21/06/16 - 15:21

Ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας έδωσε ανωμοτί κατάθεση ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος στο πλαίσιο αιτήματος δικαστικής συνδρομής που έχουν ζητήσει οι κυπριακές αρχές για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος υπέβαλλε εγγράφως τις απαντήσεις του στα ερωτήματα που είχαν συντάξει οι Κύπριοι ανακριτικοί υπάλληλοι, εξερχόμενος από το γραφείο της δικαστικής λειτουργού υποστήριξε ότι η διερευνώμενη υπόθεση έχει κριθεί από την ελληνική δικαιοσύνη λέγοντας χαρακτηριστικά τη φράση "άνθρακες ο θησαυρός".

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας αφού ολοκλήρωσε την κατάθεσή του δήλωσε: "Σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα Τύπου κλήθηκα να δώσω μια κατάθεση, όχι για καμιά σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας -συνδυασμό στοιχείων σε ενημερωτικά στοιχεία- του 2009 και του 2010. Η υπόθεση αυτή έχει ήδη κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για μια ακόμα φορά "άνθρακες ο θησαυρός". Έχουμε ζητήσει υποθέσεις που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες αλλά συμπωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα".